Batak: Idemo korak po korak

"Sve je u našim rukama, od nas zavisi. Svjesni smo, međutim, da bi eventualni kiks mogao da promijeni stvari", upozorava Batak.
0 komentar(a)
Batak_3, Foto: S.PRELEVIĆ
Batak_3, Foto: S.PRELEVIĆ
Ažurirano: 02.05.2011. 21:46h

Pet kola prije kraja prvoligaškog takmičenja na vrhu je odnos snaga ostao nepromijenjen - lider Mogren je bio ubjedljiv protiv Dečića (4:1), dok je Budućnost slavila protiv Mladosti pod Goricom sa 2:0. Budvani su tako zadržali tri boda prednosti u odnosu na podgorički tim, ali i napravili dobru uvertiru za odlučujuće mečeve. Ubjedljiva pobjeda nad Tuzanima obradovala je “žute”, dok je napadač Predrag Ranđelović (koji je protiv Lovćena postigao prvi gol u dresu Mogrena), sa dva gola pokazao da je golgeterska kriza prošlost.

"Do poluvremena i nismo bili na nekom nivou, dok je u nastavku sve drugačije izgledalo. Ne samo zbog golova, već i zbog činjenice da smo imali timsku igru. To je, međutim, u neku ruku možda i bilo očekivano, jer je Dečić prethodno remizirao protiv Budućnosti pred svojim navijačima. Bitno je, međutim, da smo uknjižili tri boda. Sada sa maksimalnom ozbiljnošću iščekujemo utakmicu sa ekipom Mladosti koja nas čeka već u srijedu", ističe Radoslav Batak, štoper Mogrena.

Upravo je reprezentativni štoper načeo Tuzane u 25. minutu. To, međutim, i nije neka novost, Bataku je posljednji gol četvrti u sezoni, a jednom se upisao u strijelce i u Kupu.

"Uz tih pet golova i jedan čist pogodak mi je poništen. No, ne opterećujem se time. Drago mi je, naravno, jer svakom prija kada postigne pogodak. Sve je, međutim, došlo kao rezultat timske igre. Taj gol je pao nakon prekida, a taj segment je takođe veoma važan u savremenom fudbalu", dodao je iskusni štoper.

Budvani sada sa dosta optimizma iščekuju završna iskušenja na oba fronta - Mogren je lider u prvenstvu, dok će u finalu Kupa igrati sa Rudarom 25. maja pod Goricom.

"Sve je u našim rukama, od nas zavisi. Svjesni smo, međutim, da bi eventualni kiks mogao da promijeni stvari. U Budućnosti su takva nadanja i očekivanja, a upravo zbog toga moramo da budemo oprezni u svakom meču. Treba da igramo strpljivo, pa bilo da postignemo pogodak u 5. ili 90. minutu", smatra Batak.

Defanzivac Budvana ističe da još ne razmišlja o derbiju protiv Budućnosti koji se igra u pretposljednjem kolu 21. maja na Lugovima...

"Iskreno, razmišljam o utakmici protiv Mladosti koja nas očekuje u srijedu u Podgorici. Nakon toga razmišljaću o Zeti i tako redom. Tako sam uvijek razmišljao u karijeri - o svakom narednom protivniku. Svaka naredna je i najbitnija, treba da idemo korak po korak. Tako treba da rezonujemo", zaključio je Batak.

Bonus video: