Gvardiola: Naučili smo važnu lekciju

Trebaju nam još četiri boda za osvajanje titule, moramo vidjeti gdje i kako ih što prije osvojiti”, kaže trener Pep Gvardiola.
0 komentar(a)
Gvardiola, Foto: Beta/AP
Gvardiola, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.05.2011. 09:18h

Barselona je neočekivano izgubila od Real Sosijedada (2:1), u 34. kolu Primere, ali je sreća što je i Real Madrid poražen kod kuće od Saragose (2:3), pa je razlika ostala osam bodova.

"Danas smo naučili važnu lekciju. Mi smo akipa koja može pobijediti, ali i izgubiti od svakoga. Trebaju nam još četiri boda za osvajanje titule, moramo vidjeti gdje i kako ih što prije osvojiti”, kaže trener Pep Gvardiola.

Barselona je protiv Sosijedada nastupila u kombinovanom timu.

“Našli smo se u teškoj situaciji u ovoj utakmici, bez puno važnih igrača u sastavu. Dobro smo se borili u drugom poluvremenu, ali nismo uspjeli imati posjed lopte u nogama kakav inače imamo. Nismo dobro kontrolisali loptu", dodao je Guardiola.

U Barseloni su mislima već na revanš meču polufinala Lige šampiona sa Realom. Katalonci imaju kapitalnu prednost od 2:0 sa “Santijago Bernabeua”.

"Bilo bi bolje da smo uoči tog revanš pobijedili u prvenstvu, ali nijesmo, pa ćemo analizirati ovaj poraz. Utakmicu u utorak dočekujemo s lijepom prednošću iz prvog dvoboja. Trebamo raditi na tome da se naši povrijeđeni igrači što prije oporave. Ako uspijemo da savladamo teškoće s povredama, imaćemo više opcija za finale na “Vembliju”, ako se, naravno, plasiramo u finale", zaključio je trener Barselone.

Bonus video: