Kreće borba za "finale" u Budvi

Iako je po trenutnoj formi realnija borba sa Rudarom za drugu, nego sa Mogrenom za prvu poziciju, pod Goricom se nadaju da će u pretposljednjem kolu u Budvi igrati za titulu
69 pregleda 0 komentar(a)
Radović, Foto: Savo Prelević
Radović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.04.2011. 13:46h

Defanzivac Budućnosti Ilija Radović kaže da nikad u karijeri nije izgubio od Mogrena i ubijeđen je da će se tradicija nastaviti ukoliko se 21. maja u Budvi bude igralo "finale" crnogorskog šampionata.

"Volio bih i bilo bi najpravednije za crnogorski fudbal da međusobna utakmica u Budvi odlučuje za titulu. Ja sam siguran da ćemo dobiti taj meč ukoliko bude odlučujući. Mislim da smo spremniji od Mogrena, bez obzira što oni imaju iskusniji tim", kaže Radović.

A da bi duel u pretposljednjem kolu na Lugovima zaista odlučivao o tituli, Budućnost u naredna četiri kola mora da osvoji makar dva boda više od Mogrena. S obzirom na trenutnu formu podgoričkog tima (tri uzastopna meča bez pobjede) takav poduhvat ne samo da je teško ostvariv, već izgleda da je realnija borba sa Rudarom za drugu nego sa Mogrenom za prvu poziciju.

Ipak, nada umire posljednja, pod Goricom se nadaju da će u finišu šampionata naglo popraviti formu i izboriti pravo da u Budvi sami odlučujo o svojoj sudbini.

"Iskreno, borba za drugu poziciju nije nam ni na kraj pameti, sve naše misli usmjerene su na borbu za prvo mjesto. Biće, međutim, dosta teško, propustili smo nekoliko šansi da kaznimo kikseva Mogrena, a u opticiju je sve manje bodova. Otežavajuća okolnost je i ta što Mogren, osim tri boda više, ima i bolji međusobni skor od nas, pa je potrebo da oni dva puta kiksaju do kraja, a mi da pobijedimo sve mečeve. Nije lako, ali teorija postoji - kaže pomćni trener Budućnosti Nenad Vukčević.

"Plavi" sjutra pod Goricom dočekuju Mladost, a sudeći po dva posljednja izdanja na svom stadionu - pobjeda protiv Lovćena uz lošu, te remi se Petrovcem uz nešto bolju igru - ponovo ih očekuje vrlo težak zadatak. Svima je, takođe, u sjećanju meč iz prvog dijela sezone, kada je Mladost pod Goricom od 0:3 stigla do 3:3.

"Mladost je ekipa koja igra otvoreno, tako da očekujem lijepu utakmicu za gledanje, sa dosta golova. Nama je, ipak, prioritet da prekinemo lošu seriju - kaže Vukčević, uz naglasak da je Budućnost zapala u "krizu realizacije".

"Od posljednje tri utakmice samo smo jednu odigrali dobro, protiv Petrovca, ali ni nju nismo riješili u svoju koristi jer smo mnogo promašivali".

Budućnost će biti oslabljena u veznom redu, jer su zbog povreda van stroja Brnović i Onguene.

Vukotić: I mi i oni pod pritiskom

A taman kada se činilo da će rezultatima, a pogotovo igrom Mladost biti konkurentna i za mjesto na tabeli koje vodi u Evropu, uslijedio je pad. Promašene šanse u duelu sa Mornarom, uticale su da Mladost izgubi samopouzdanje i veže tri poraza, posljednji na svom terenu od Rudara (3:1).

"Sve smo uspjeli da nadomjestimo, i odlaske na polusezoni, povrede... Bilježili smo dobre rezultate sa svega 12 igrača u rotacijia, a onda zapali u zabrinjavajuću seriju poraza – tri uzastopna. Moramo da izađemo iz toga, ali ne možemo da prijetimo Budućnosti na njenom terenu. Možemo samo da se nadamo da odigramo kako treba i nadamo se povoljnom rezultatu. I Budućnost mora da odigra dobro nakon tri kiksa da bi zadražala korak u borbi za titulu, pa smo u tom segmentu izjednačeni. I oni će morati da igraju pod pritiskom. A kad se mora, tad je najteže igrati i vidjećemo ko će se bolje nositi sa tim. Nama su se nakon serije poraza primakli timovi u zoni baraža, a mi želimo da sezonu, nakon svega, završimo u sredini", rekao je trener Mladosti Miodrag Vukotić.

Meč pod Goricom počinje u 16.30 časova, a sudi Aleksandar Marković sa Cetinja.

Budućnost - Mladost

Budućnost (4-4-2): Dragojević - Mazić, N.B.Vukčević, Radović, Radunović - N.S.Vukčević, Bošković, P.Vukčević, Orahovac - Mugoša, Vuković. Mladost (4-4-2): Marčelja - Radulović, Lakić, Šofranac, Popović - Tiodorović, Petrović, Raičević, Savićević - Tomić, Merdović.

Bonus video: