Venger: Nakon Birmingema sve se okrenulo protiv nas

Od kako smo izgubili u Liga kupu od Birmingema, sve se okrenulo protiv nas. Izgubili smo samopouzdanje kojim smo do tada pobjeđivali", rekao je Venger.
0 komentar(a)
Arsen Venger, Foto: Reuters
Arsen Venger, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.04.2011. 14:37h

Trener Arsenala Arsen Venger rekao je danas da mu je ova sezona najteža u karijeri, od kako je 1996. godine došao u klub.

Arsenal nije osvojio trofej od 2005. godine, a čini se da ni ove sezone neće osvojiti titulu u Premijer ligi, pošto četiri kola prije kraja zaostaje devet bodova za Mančester junajtedom.

"Nikada nismo bili ovoliko razočarani, jer nikada nismo bili bliži osvajanju nekog trofeja", rekao je Venger britanskim medijima.

Arsenal je 23. februara pobijedio Stouk sa 1:0, primakao se na tri boda zaostatka za Junajtedom i bio je u trci za sva četiri trofeja. Međutim, četiri dana kasnije "tobdžije" su izgubile u finalu Liga kupa od Birmingema, zatim su u prvenstvu odigrali neriješeno sa

Sanderlendom. Nakon toga uslijedila je eliminacija u osmini finala Lige šampiona od Barselone, a zatim i poraz u FA kupu od Junajteda.

"Mislim da je ekipa mnogo pružila u posljednja dva mjeseca. Od kako smo izgubili u Liga kupu od Birmingema, sve se okrenulo protiv nas. Izgubili smo samopouzdanje kojim smo do tada pobjeđivali. Kada samo na svim “frontovima” igrali za trofeje ekipa se dobro borila", rekao je Venger.

Titulu u Premijer ligi Arsenal je osvojio 2004. godine, ali od tada je jednom osvojio drugo mjesto, dva puta četvrto, jednom treće, zatim je ponovo bio četvrti, pa treći na tabeli. "Tobdžije" su tih godina zaostajale za šampionom 12 bodova, 24, 21, četiri, 18 i 11 bodova.

"Ako pogledate brojeve i statistiku vidjećete da smo ove sezone bili najbliži. Prošle nedelje smo mogli da osvojimo devet bodova protiv Liverpula, Totenhema i Boltona, ali osvojili smo samo dva", rekao je on.

"Od dva trofeja (Premijer liga i Liga šampiona) za mene je najvažniji onaj u domaćem prvenstvu - a ove godine smo imali kvalitet da ga osvojimo", dodao je francuski stručnjak.

Arsenal, koji ima tri boda manje od drugoplasiranog Čelsija i pet više od Mančester sitija na četvrtom mjestu, u nedjelju na svom stadionu dočekuje Junajted.

"To je za nas važna utakmica jer moramo da pokažemo da smo psihički jaki da na pravi način, uz borbeni duh, završimo sezonu. Mančester junajted je u dobroj poziciji, ali moramo da se borimo do posljednje sekunde šampionata. Najvjerovatnije nećemo osvojiti titulu, ali želimo da obezbijedimo plasman u Ligu šampiona sljedeće sezone", rekao je Venger.

Bonus video: