Bakić: Snovi se ostvaruju

Bakić je odigrao svih 90 minuta i sa dva gola se na najbolji način odužio treneru Milačiću na ukazanom povjerenju
68 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.04.2011. 20:32h

Mogren je u Petrovcu samo ovjerio plasman u finale Kupa, a slavu je prigrabio omladinski reprezentativac Marko Bakić, koji je sa dva lijepa gola presudio komšijama (u prvom meču na Lugovima Mogren je slavio takođe sa 2:0).

Mogrenov tinejdžer na pravi način je iskoristio ukazanu šansu, odigrao čitavih 90 minuta na utakmici pod Malim brdom, dobru partiju začinio golovima...

- Sigurno da je ovo velika stvar za mene, pogotovo što se sve desilo na meču koji je praktično bio moj debi u seniorskom timu. Igrao sam sa sjajnim igračima, koje sam donedavno gledao sa tribina. Vjerujem da sam opravdao povjerenje, da sam na najbolji način iskoristio šansu - kaže Bakić, koji je logično prezadovoljan zbog golova...

- Mislim da je prvi gol jedan od ljepših u mojoj dosadašnjoj, kratkoj karijeri.

Bakić je, međutim, debitovao na meču sa Grbljem na Lugovima, ali je tada ušao u igru u posljednjem minutu.

On je jedan od trojice omladinaca koji su priključeni seniorskom pogonu od dolaska trenera Branislava Milačića (Luka Đorđević i Dejan Milošević takođe treniraju sa iskusnijim kolegama).

- Trener Milačić je prepoznao u nama nešto, mislim da on neizmjerno vjeruje u nas. Radimo odlično i zbog toga je primjetno veliko zadovoljstvo. U našem timu, međutim, nema razlike od najstarijeg do najmlađeg fudbalera. Najveća pomoć na utakmici sa Petrovcem stigla je od strane saigrača, svi su me bodrili. Imamo zaista vrhunsku atmosferu - kaže Bakić.

Omladinski reprezentativac skrenuo je pažnju u moćnom budvanskom timu, u ekipi koja ima sjajne pojedince, te igrače sa velikim iskustvom. Bakić je, međutim, skromno komentarisao svoj učinak...

- Sve ovo je stiglo pomalo iznenada. Zadovoljan sam i pružiću maksimum koliko god da odigram - dva minuta, pola sata ili čitav meč. Zadovoljstvo je i kada sjedim na klupi. Još sam omladinac, a imam pravo da i naredne sezone nastupam u istom uzrastu. Spreman sam, a na treneru je da odluči da li ću i koliko dobiti šansu - dodao je mladi vezista Mogrena.

Interesantno da je omladinski reprezentativac Crne Gore skrenuo pažnju u jeku borbe za trofeje. Budvani će igrati u finalu Kupa, dok u prvenstvu imaju tri boda više od drugoplasirane Budućnosti.

- Imamo priliku da osvojimo prvu duplu krunu u istoriji kluba. Svjesni smo, međutim, da nas u finalu čeka kvalitetan Rudar. A što se tiče prvenstva - tri boda prednosti šest kola prije kraja i nisu mala.

No, svaki meč do kraja za nas je kao finale, a pogotovo derbi sa ekipom Budućnosti u Budvi. Treba, međutim, da idemo mirne glave, od subote do subote - zaključio je Bakić.

Đorđević ostavio dobar utisak u PSV-u

U proteklom periodu uspješan je bio i Luka Đorđević, takođe omladinac Mogrena, ujedno i član nacionalne selekcije koju predvodi Aleksandar Miljenović.

On je na poziv PSV-a igrao i osvojio prvo mjesto na prijateljskom turniru u Njemačkoj (za igrače koji su mlađi od 19 godina).

- U pregovorima smo, nije momenat za neku veliku priču, ali svi su bili oduševljeni, potvrdilo im se ono što su i ranije znali o Đorđeviću. Na turniru su učestvovali jaki timovi kakvi su Bajer Leverkuzen, Borusija iz Dortmunda, Atletiko Madrid, Tvente - kaže menadžer Igor Gluščević.

Đorđević je, međutim, maloljetan, tek u julu puni 17 godina.

- Znamo da su propisi za maloljetne igrače rigorozni, ali dobro što je Đorđević bio uspješan u grupi igrača koji su stariji od njega. To je značajno za crnogorski fudbal i mlađe igrače, poboljšavaju se uslovi i stvara pozitivnija klima za sve njih.

No, kada je neko talenat, onda i nije najbitnije kakvi su vam tereni - kaže Gluščević.

On, međutim, nije želio da prejudicira ishod pregovora.

- Bilo bi nezahvalno i nekorektno i prema klubu kakav je PSV da se sada razmećemo nekim izjavama. Sačekaćemo, a Đorđević nije interesantan samo PSV-u. Vidjećemo, u narednih 4-5 nedjelja sve će biti jasnije. Mogren se pita, jer fudbaler ima ugovor sa klubom. Klub je takođe bio veoma korektan u čitavoj priči, izašli su u susret svim zahtjevima - zaključio je Gluščević.

Bonus video: