Runi: Želja da odem je bila greška

Kada se osvrnem, pomislim: Koliko sam pogriješio? Očito, napravio sam veliku grešku - istakao je 25-godišnji napadač
66 pregleda 0 komentar(a)
Runi, Foto: Beta/AP
Runi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.04.2011. 12:15h

U Mančester junajtedu je ostao nakon prave sapunice, a sada žali što je ikada pomislio na odlazak - Vejn Runi je priznao da je njegova želja da ode sa “Old traforda” bila velika greška i zahvalio se navijačima što su mu oprostili.

Kao što je poznato, napadač engleske reprezentacije je podnio zahtjev za transfer, ali je odjednom pristao da produži ugovor.

- Kada se osvrnem, pomislim: Koliko sam pogriješio? Očito, napravio sam veliku grešku. To sam priznao i izvinjavam se zbog toga - istakao je 25-godišnji fudbaler koji je davne 2004. stigao na “Teatar snova” iz Evertona za 25,6 miliona funti.

Runi je istakao da želi da se oduži fanovima “crvenih đavola” za podršku.

- Pokušao sam da se ponovo dokažem navijačima. Mislim da upravo to radim sada. Hvala im za podršku, pomogli su mi da se opet vratim u idealnu formu. U potpunosti sam posvećen našem zajedničkom klubu.

U turbulentnoj sezoni, Mančester može da osvoji dvije najvažnije krune.

- Nadam se da ću pomoći timu da bude uspješan, a kraj sezone bi bio izvanredan ukoliko bismo osvojili titulu prvaka Evrope. Blizu smo finala Lige šampiona, a i u Premijeršipu smo u sjajnoj poziciji - naglasio je Runi.

Mančester je 2008. osvojio titulu prvaka Evrope, a naredne sezone je poražen u finalu od Barselone. Postoji velika šansa da se engleski i španski gigant sretnu i u ovogodišnjem meču odluke na “Vembliju”.

- Ukoliko bismo se vratili u finale tako brzo nakon onog poraza u Rimu, to bi bilo veliko dostignuće za nas. Prije dvije godine smo poraženi od boljeg tima, Barselona je potpuno zaslužila titulu. Nadam se da će ovog puta to biti drugačije - zaključio je Runi, koji je na gostovanju u Gelzenkirhenu dao gol i asistirao Rajanu Gigsu.

Bonus video: