Barsa tuži Murinja?

Gvardiola je fantastičan trener, ali već je osvojio Ligu šampiona na način zbog kojeg bih se ja crvenio, jer svi znamo šta se dogodilo protiv Čelzija - jedna je od izjava Murinja koja je rasrdila Katalonce
0 komentar(a)
Murinjo, Foto: Reuters
Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.04.2011. 09:33h

Osvoji li Barselona Ligu šampiona, taj će uspjeh u istoriji fudbala ostati upamćen kao “Skandal na Bernabeuu” - tim riječima se novinarima obratio Žoze Murinjo na konferenciji za medije nakon utakmice Real - Barselona.

Frustracije i ogorčenost Portugalca postale su predmet zanimanja pravne službe Barselone. Advokati katalonskog kluba razmatraju mogućnost podnošenja tužbe Evropskoj fudbalskoj federaciji (UEFA) zbog Murinjovih komentara.

- Da, istražićemo sadržaj Murinjove konferencije za novinare - potvrdili su klupski advokati španskoj novinskoj agenciji EFE.

Murinjo je udaljen sa klupe neposredno nakon što je Pepe prestrogo isključen. Portugalac, doduše, ništa nije rekao glavnom arbitru Volfgangu Štarku, jedino je ironično gestikulirao.

- Gvardiola je fantastičan trener, ali već je osvojio Ligu šampiona na način zbog kojeg bih se ja crvenio, jer svi znamo šta se dogodilo protiv Čelzija. Zaslužuje da osvoji Ligu šampiona na pravi način, a ne ovako.

Ne znam zašto UEFA preferira Barselonu i nikome ne dozvoljava da igra protiv nje. Ne znam je li tome razlog uticaj predsjednika Fudbalskog saveza Španije Viljara ili samog UNICEF-a. Jednostavno, ne razumijem - jedna je od spornih Murinjovih izjava koja je izazvala bijes Katalonaca.

Bonus video: