Mančester junajted osvojio Gelzenkirhen

"Đavoli" slavili sa 2:0 protiv Šalkea, pa bi revanš u Engleskoj trebalo da predstavlja samo formalnost - Mančester je praktično već u finalu
69 pregleda 0 komentar(a)
Runi, Foto: REUTERS
Runi, Foto: REUTERS
Ažurirano: 26.04.2011. 21:04h

Revanš će da bude samo formalnost, jer je Mančester junated sinoć u Gelzenkirhenu napravio prednost koju bi malo koja ekipa propustila u polufinalu Lige šampiona - „đavoli” su pobijedili Šalke sa 2:0 i tako već sada dobro zakoračili ka Londonu i hramu fudbala.

Navijači Junajteda su vjerovatno već večeras počeli da kaparišu karte za „Vembli” na zakazani okršaj sa jednim od dva evropska giganta (Real ili Barselona), a ser Aleks Ferguson da polako razmišlja kako da to finale bude njegovo...

Mančester nije što je za Šalke bio Inter, pa je Ralf Rangnik već od samog starta mogao da se uvjeri da je Ferguson dobro prostudirao četvrtfinale i da je senzacija miljama daleko, da je za „kraljevsko-plave” polufinale posljednja stanica.

I pored te velike dominacije i mnogo propuštenih zicera Mančestera, njemački tim je bio u igri sve do 67. minuta, a onda se naljutio Rajan Gigs - veteran iz Velsa je pogodio na asistenciju Vejna Runija, a samo 120 sekundi kasnije se i sam napadač upisao, nakon što ga je spojio sa golom Havijer Ernandes. Gigs je, inače, postao najstariji strijelac u istoriji ovog takmičenja - pogodio je sa 37 godina i 148 dana (do sada je najstariji bio Filipo Inzagi sa 37 godina i 86 dana).

- Mislim da smo mogli da pobijedimo i ubjedljivije, jer smo po broju šansi to i zaslužili. Ipak, zadovoljni smo, ovo smo željeli. Ali, u fudbalu je sve moguće, zato moramo da budemo ozbiljni i u revanšu - rekao je Runi.

Mančester je, u stvari, u Gelzenkirhenu pokazao kako treba da se ponaša velika ekipa u ovoj fazi takmičenja. Zato je i četvrto finale Lige šampiona nadohvat ruke Fergusona, koji nije krio da je oduševljen partijom golmana Šalkea Manuela Nojera.

- Bio je čudesan, bila je to najbolja predstava jednog golmana protiv Mančestera ikada - kazao je Škot.

I kada je možda i djelovalo da Šalke može nešto da uradi, tu je bio sjajni Edvin van der Sar koji je u Gelzenkirhemu proslavio 50. meč u Ligi šampiona u kojem nije primio gol.

- Ova publika je zaslužila više, kao i sami igrači. Ipak, Mančester je pokazao klasu, zato je pobijedio. Gotovo svakog minuta su bili u šansi, čak smo imali i sreće. Ali i sjajnog golmana - istakao je Rangnik.

Šalke - Mančester j. 0:2

Gelzenkirhen - Stadion „Veltins arena”. Gledalaca: 60.450. Sudija: Karlos Velasko Karbaljo (Španija). Strijelci: Gigs u 67. i Runi u 69. minutu.

Žuti kartoni: Mecelder, Sarpei (Šalke), Fabio (Mančester junajted).

Šalke (4-4-2): Nojer - Učida, Matip, Mecelder, Sarpei (Eskudero) – Farfan, Papadopulos, Hurado (Draksler), Baumjohan (Kluge) - Edu, Raul.

Mančester junajted (4-4-2 ): Van der Sar - Fabio, Ferdinand, Vidić, Evra - Valensija, Kerik, Gigs, Park (Skols) - Runi (Nani), Ernandes (Anderson).

Bonus video: