Delibašić ponovo korača ka Primeri

"Uhvatio sam formu, na posljednja tri meča na kojima sam igrao postigao sam isto toliko golova. Vjerujem da ću u finišu sezone imati zavidnu minutažu", kazao je Delibašić.
83 pregleda 0 komentar(a)
Delibašić, Foto: Www.rayovallecano.es
Delibašić, Foto: Www.rayovallecano.es
Ažurirano: 25.04.2011. 20:57h

Crnogorski reprezentativac i napadač Rajo Valjekana Andrija Delibašić i ove sezone uspješno korača ka Primeri. Situacija koja je već viđena - Delibašić se lani sa Erkulesom plasirao u špansku elitu, a sada je na dobrom putu da i sa novim klubom ostvari isti cilj. Iako je na terenu proveo samo 20-ak minuta, nekadašnji fudbaler Sutjeske i beogradskog Partizana u posljednjem kolu je ovjerio trijumf svog tima protiv gostujućeg Las Palmasa (2:0). Rajo Valjekano i Betis dijele lidersku poziciju sa 69 osvojenih bodova, a prva dva mjesta donose direktan plasman u Primeru.

"Sada imamo devet bodova prednosti u odnosu na trećeplasiranu Seltu, tako da je sve u našim rukama. Selta pri tom i nije u nekoj formi, tako da vjerujem da bismo u narednom kolu mogli i da osiguramo prednost koja bi bila nedostižna za njih", kaže Delibašić za “Vijesti”.

Gol protiv Las Palmasa je crnogorskom napadaču peti u novoj sezoni.

"U posljednje dvije godine bio sam standardan, nisam navikao da dobijam šansu sa klupe, da ulazim kao džoker. U posljednjih 4-5 utakmica trener mi je dao više šansi da zaigram. Uhvatio sam formu, na posljednja tri meča na kojima sam igrao postigao sam isto toliko golova. Vjerujem da ću u finišu sezone imati zavidnu minutažu", dodao je Delibašić, koji je na posljednjem meču postigao pogodak u petom minutu sudijske nadoknade...

"Malo sam proveo na terenu, jer sam imao povredu zadnje lože. Gosti su nas pritisli u posljednjih 15-ak minuta, a gol je pao nakon kontre. Sudija je produžio utakmicu nekoliko minuta, ali su izmjene dodatno odužile meč, što je ispalo odlično za mene", prisjeća se crnogorski internacionalac.

Interesantno i da se Delibašićevi bivši klubovi - Real Sosijedad i Erkules (za koje je igrao u istom, tada drugoligaškom takmičenju) trenutno dokazuju u elitnom rangu. U junu prošle godine napadač “hrabrih sokola” je u Alikanteu proslavio plasman u Primeru, ali se nakon toga razišao sa bivšim klubom. Sadašnji napadač Rajo Valjekana zna, dakle, kako se krči put ka ligi u kojoj caruju Barselona i Real.

"Četiri godine nastupam u istoj ligi i uvijek su se moji kjlobovi borili za plasman u Primeru. Lani mi je uspjelo, a vjerujem da ću i ove godine da ponovim takav rezultat. Imali smo sreću da na pravi način otpočnemo sezonu, a nakon toga sve je bilo lakše. Bitno je da, dakle, da od početka znate šta želite, šta vam je cilj u ovoj ligi", kaže Delibašić.

Svi mislimo na Bugare

Iako je sezona u punom jeku, Delibašić priznaje da je naredni kvalifikacioni meč sa Bugarskom uveliko u mislima. Nakon 10 bodova iz prva četiri meča (isto toliko osvojila je i Engleska), naša reprezentacija ima priliku da 4. juna pod Goricom trijumfom napravi novi veliki korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo.

"Sigurno da uveliko razmišljamo o tom meču. Svi mislimo da je odlučujući, slažemo se da bismo u slučaju pobjede već jednom nogom bili na Euru. Ne treba da se opuštamo, jer bismo uz željene rezultate protiv Bugara i Velsa osigurali status najuspješnije drugoplasirane selekcije iz svih grupa. Vjerujem da ćemo protiv Bugara nastaviti i uspješan niz utakmica bez primljenog gola", zaključio je Delibašić.

Bonus video: