Petrovčani ponovo stopirali Mogren

Budvani su izbjegli poraz u prvom minutu sudijske nadoknade, kada je Janko Simović izjednačio na 1:1. Mogren je i drugi put u nastavku sezone remizirao pod Malim brdom (početkom marta nije bilo golova u komšijskom derbiju)
0 komentar(a)
ĆELE, Foto: Veselin Belojević
ĆELE, Foto: Veselin Belojević
Ažurirano: 23.04.2011. 18:40h

Mogrenu očigledno ne prija komšijski vazduh i teren stadiona pod Malim brdom. Budvani su prešli distancu od 18 kilometara s jasnom ambicijom da se s kratkog puta vrate punih džepova i djelimično su uspjeli golom u sudijskoj nadoknadi.

Defanzivna postavka Petrovca u prvom poluvremenu bila je jasna smjernica želje za osvajanjem jednog boda. Malovrazićeva ofanziva u nastavku, s druge strane, mogla je donijeti i sva tri. Budvani su na lidera šampionata ličili samo u jednom dijelu prvog poluvremena i u finišu drugog.

Želja lidera je već od prvog sudijskog zvižduka bila jasna. Postići rani gol, rezultatski šokirati domaćina, osloboditi se bremena favorita i igru bazirati bez prava na kiks. Takav pristup je i viđen u uvodnim minutima a pravo je čudo kako se u tim trenucima nije zatresla mreža Petrovčana.

U 5. minutu Velimirović je osujetio pokušaj Ćetkovića nakon dobrog proigravanja u prostor kapitena Grbića. Talentovani golman Petrovca je vrlo brzo i dobro zagrijao dlanove nakon pokušaja veziste Matića iz slobodnjaka.

Šut je u 10. minutu oprobao Jovanović, ali je lopta nakon njegovog drop-kika prohujala pored stative. Jedini udarac ka okviru gola Mogrena u 15. minutu je uputio Marković, ali je tom prilikom Janjušević dobro intervenisao.

- Ne mogu da budem nezadovoljan bodom uzevši u obzir činjenicu da se na tabeli ništa nije promijenilo, jer je Budućnost igrala neriješeno u Tuzima. Mislim da smo u prvom poluvremenu ispustili pobjedu, jer smo igrali dosta solidno i propustili nekoliko prilika za gol.

Napravili smo glupost u nastavku, primili gol a na kraju mogu slobodno reći i srećno stigli do izjednačenja. Mislim da je prema svemu viđenom podjela bodova najrealniji ishod – istakao je šef struke Mogrena Branislav Milačić.

Deset minuta nastavka tokom kojih su Petrovčani držali loptu više u svom posjedu bilo je dovoljno Malovraziću da krene znatno ofanzivnije, uvede dva nova igrača u napadu i istakne jasnu želju za osvajanjem cijelog plijena.

I upravo je Božo Milić u 60. minutu mogao da opravda ulogu džokera. Nakon ubačene lopte u šesnaesterac i kratkog odbijanja golmana Janjuševića, napadač domaćih iskosa sa svega nekoliko metara nije uspio da zatrese nebranjenu mrežu.

U 68. minutu spasa za Budvane ipak nije bilo. Upornost i borbenost na kojoj insistiraju treneri kod igrača dobili su potvrdu na terenu. Drugi rezervista Jovović je do kraja ispratio jednu izgubljenu loptu do koje je prvi stigao golman Mogrena Janjušević, nakon čijeg je ispucavanja ona pogodila u leđa hitronogog napadača i završila u mreži na veliku radost domaćih navijača. Finiš je donio atake gostiju i poravnanje rezultata u prvom minutu sudijske nadoknade. Prekid je dobro izveo Jovanović, pogodio u glavu Simovića, koji je rutinski prebacio loptu glavom iznad Velimirovića i donio bod svojoj ekipi. - Nezadovoljan sam rezultatom i nekim drugim stvarima o kojima ne bih pričao, jer time treba da se bave neki drugi. Stigli smo do gola, pokušali smo da odbranimo prednost, ali u tom naumu nijesmo uspjeli. Drago mi je da je ova ekipa pokazala da zna i da može da odigra i protiv najboljih timova u našoj zemlji – naglasio je vidno razočaran šef stručnog štaba Petrovca Milorad Malovrazić.

Bonus video: