Ćavi: Važniji su Primera i Liga šampiona

Ovo nas ne smije razjediniti, moramo osvojiti Primeru, a potom i stići na Vembli", kazao je Guardiola.
0 komentar(a)
Mesi, Foto: Reuters
Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.04.2011. 12:21h

Iako im poraz od Reala nije lako pao, po izjavama igrača Barselone moglo bi se zaključiti da ne žale previše.

"To je sport. Bili smo vjerni sebi, svom načinu igre, a oni su nas iskontrirali i uzeli trofej. Čestitamo im. U svlačionici smo nakon utakmice dogovorili da moramo nastaviti sa dobrim igrama. Ova je bila takva, a mi smo prikazali više. Ipak, važnije je ono što slijedi, a to su prvenstvo i Liga šampiona”, kazao je Ćavi.

Slično razmišlja i Serhio Buskets.

"To je fudbal i ne pobjeđuje uvijek bolja ekipa”, kazao je Buskets.

“Iskoristili su priliku koja im se ukazala u produžetku i stigli do trofeja. Odlazimo uzdignutih glava jer smo napravili sjajan posao, ali moramo prihvatiti poraz, njima čestitati i pokušati ovo okrenuti u Ligi šampiona", dodao je Dani Alveš.

Trener Pep Gvardiola ističe da meč “ne znači ništa više od toga da je imao svog pobjednika i poraženog”.

“Moramo se podići, kraj sezone je blizu. Naravno da bi bilo bolje da smo pobijedili, ali sezona se nastavlja. Već u subotu imamo prvenstveni duel i samo se nadam da se primjećuje koliko toga nam je preostalo za boriti se. Poraz, jednostavno, moramo svariti. Real je odigrao dobro u prvome poluvremenu, mi smo bili bolji u drugome, ali u susretima sa ekipom kakva je Real takve se stvari mogu dogoditi. Znam da loše zvuči nakon poraza reći da smo igrali dobro, međutim, mislim da zbilja i jesmo. Nikada nije lako protiv tako jakih rivala. Ovo nas ne smije razjediniti, moramo osvojiti Primeru, a potom i stići na Vembli", kazao je Guardiola.

Bonus video: