Ćavi: Bili smo bolji

"Još nijesmo osvojili titulu, jer nam predstoje mečevi sa timovima koji se bore za prvoligaški život“, dodao je Gvardiola.
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.04.2011. 12:17h

Vezista Barselone Ćavi smatra da Real nije izašao jači iz derbija zbog remija (1:1) ostvarenog sa igračem manje, nakon što su Katalonci poveli golom Mesija iz penala, [to bi Madriđanima moglo dati krila uoči finala kupa Kralja koje ova dva tima igraju u srijedu.

Iako bez isključenog Arbiole, početkom drugog poluvremena, Real je, ipak, uspio da dođe do izjednačenja, golom Ronalda iz penala, u prvom od četiri derbija u 18 dana, računajući i dva meča u polufinalu Lige šampiona.

Remijem na „Santijago Bernabeu“ Barselona je sačuvala osam bodova u Primeri prednosti u odnosu na „vječitog rivala“, šest kola prije kraja.

„Ovaj remi neće učiti jačim Real. Bili smo superiorni na utakmici, sigurni u sebe, i na kraju imamo pozivan osjećaj, bez obzira što nijesmo uspjeli da osvojimo sva tri boda. Kontrolisali smo utakmicu, igrali strpljivo, dobro se branili, i tek na kraju smo ispustili vođstvo“, kazao je Ćavi španskim novinarima.

Barselona je u subotu veče prekinula niz od pet uzastopnih pobjeda protiv Reala i dosadašnji stoprocentan učinak trenera Pepea Gvardiole.

„Remi na „Santijago Bernabeu“ je dobar rezultat, a ja sam zadovoljan kako smo igrali, iako smo mogli bolje kontrolisati utakmicu kod 1:0. Još nijesmo osvojili titulu, jer nam predstoje mečevi sa timovima koji se bore za prvoligaški život“, dodao je Gvardiola.

Bonus video: