Milan lagano sa Sampdorijom, poraz Intera

„Rosoneri” su sada na plus osam u odnosu na gradskog rivala, pa jedini konkurent u borbi za Skudeto ostaje Napoli
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.04.2011. 21:56h

Inter je upisao četvrti poraz u posljednjih pet utakmica u najvažnijem momentu u sezoni i tako je digao ruke od Skudeta. To je jasno nakon posrtanja Leonardovog tima u Parmi (2:0), ali i rutinske pobjede Milana protiv Sampdorije.

„Rosoneri” su sada na plus osam u odnosu na gradskog rivala, pa jedini konkurent u borbi za Skudeto ostaje Napoli, koji bi, ako danas savlada Udineze kod kuće, zadržao tri boda minusa u odnosu na lidera.

Milan nije imao problema sa Sampom, pa je Klarens Sedorf u 20. minutu načeo Đenovljane, a Antonio Kasano početkom nastavka iz penala potpuno dotukao protivnika. Tačku na utakmicu je stavio Robinjo u 62. minutu.

Dok se Milan poigravao na „San Siru”, Inter je potvrdio krizu u Parmi - golovima Đovinka i Amaurija domaćin je razbio snove „crno-plavih” da ova sezona može donekle da podsjeti na prošlogodišnju. Sve što je ostalo Leonardu je da pokuša da odbrani Kup Italije.

"Odigrali smo veliku utakmicu protiv moćnog tima. Ovaj trijumf možda bude i ključan u borbi za opstanak", istakao je Amauri.

Roma je napravila opet korak unazad u borbi za mjesto koje vodi u Ligi šampiona. „Vučica” je stala na svom terenu protiv Palerma (2:3), pa je četvrto mjesto sada opet daleko, ako se zna da Lacio i Udineze imaju po meč manje.

Roma je povela preko Totija iz penala, a onda je Palermo bio neumoljiv - preokrenuo je na 3:1 (Pinilja, dva puta Ernandez), a Mirko Vučinić je u sudijskoj nadoknadi samo ublažio poraz.

Crnogorski kapiten je promašio šansu utakmice - kod 1:1 je sa pet metara prebacio prazan gol.

Rezultati

Roma – Palermo 2:3

Toti (penal) 20, Vučinić 90 – Pinilja (penal) 43, Ernandes 84, 90.

Milan – Sampdorija 3:0

Sedorf 20, Kasano (penal) 54, Robinjo 62.

Parma – Inter 2:0

Đovinko 35, Amauri 86.

Sjutra

Đenova – Breša

Čezena – Bari

Fiorentina – Juventus

Kjevo – Bolonja

Katanija – Lacio

Leće – Kaljari

Napoli – Udinese

Bonus video: