„Građani” sanjaju nakon 35 godina

Uvijek je velika stvar kada se pobijedi Mančester junajted, pogotovo što smo se tim trijumfom plasirali u finale FA kupa. Zaslužili smo ovu pobjedu, bili smo bolji - rekao je menadžer Sitija Roberto Manćini
0 komentar(a)
Siti_2, Foto: REUTERS
Siti_2, Foto: REUTERS
Ažurirano: 16.04.2011. 20:48h

Mančester siti grabi ka prvom trofeju od 1976. godine. „Građani” su u polufinalu FA kupa eliminisali Mančester junajted (1:0), a rival u finalu će im biti Bolton ili Stouk - dva tima će svoj meč odigrati danas na „Vembliju”.

Meč dva gradska rivala je odlučila greška odbrane Junajteda koju je iskoristio Jaja Ture - u 52. minutu je uzeo loptu, prošao pored Nemanje Vidića i Majkla Kerika, a potom matirao Edvina van der Sara.

Pobjeda u polufinalu najstarijeg svjetskog takmičenja je ujedno i prva Sitija u duelima sa Junajtedom još od januara prošle godine.

- Uvijek je velika stvar kada se pobijedi Mančester junajted, pogotovo što smo se tim trijumfom plasirali u finale FA kupa. Zaslužili smo ovu pobjedu, bili smo bolji - rekao je menadžer Sitija Roberto Manćini.

Italijan nije pokazao da mu je baš i previše bitno ko će mu biti protivnik u finalu - Bolton ili Stouk.

- Mislim da ćemo u svakom slučaju mi da budemo favoriti, ali u finalu ništa nije sigurno. Biće to težak meč, ali ima vremena da o tome razmišljamo - kazao je Manćini o finalu koje se igra 14. maja.

Siti, dakle, na trofej čeka 35 godina, a na učešće u finalu od 1981. godine. Tada se takođe borio za titulu u FA kupu, ali je na kraju bio bolji Totenhem.

- Još ništa nismo uradili, iako smo zadovoljni. Tek kada podignemo pehar pobjednika biću spokojan - priznao je golman Džo Hart koji je i u ovom meču bio jedan od ključnih ljudi u svom timu.

Ser Aleks Ferguson je poželio da njegovi igrači što prije zaborave meč na „Vembliju”.

- U utorak nas čeka Njukasl. Idemo dalje, moramo da se oporavimo od ovog poraza koji nije baš prijatan - istakao je Ferguson.

Bonus video: