Najmanje važan ali jednako lijep

Kreće nevjerovatna serija „el klasika” - fudbaleri Reala i Barselone će u subotu veče u 22 časa istrčati na travu „Santjago Bernabeua” da odigraju prvu od četiri utakmice u 18 dana.
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.04.2011. 22:23h

Kreće nevjerovatna serija „el klasika” - fudbaleri Real Madrida i Barselone će u subotu veče u 22 časa istrčati na travu „Santjago Bernabeua” da odigraju prvu od četiri utakmice u 18 dana.

Prvi okršaj će biti najmanje važan, jer se igra u 32. kolu Primere, u kojoj je pitanje osvajače titule praktično riješeno. Zbog toga će Žoze Murinjo i Pep Gvardiola sigurno taktizirati, jer ih očekuju tri mnogo važnija duela - dva velikana se već u srijedu sastaju u Valensiji u finalu Kupa kralja, a potom slijede dva duela u polufinalu Lige šampiona.

Nijemi Murinjo

Murinjo je još jednom dokazao da je majstor manipulacije, da zna kako da rastereti ekipu i navuče bijes novinara na sebe. Naime, na konferenciji za medije posvećenoj večerašnjoj utakmici, koja je prenošena na televiziji, pojavio se u društvu pomoćnika Aitora Karanke i - ćutao kao zaliven. Španski pripadnici „sedme sile” su otišli, a Karanka je 11 minuta odgovarao na pitanja stranih novinara.

"Svaki put kad trener nešto kaže, to se „naduva”, objasnio je Karanka. - Murinjo ne želi da se njegove riječi preuveličavaju i ne želi da podiže temperaturu. To je samo jedan od naših načina rada".

Specijalni je, inače, od dolaska u Španiju u ratu sa medijima, jer je novinarima zabranio pristupe treninzima.

Barsa je pred trećom uzastopnom titulom, ali joj pobjeda nije neohodna. Gvardiola, ipak, smatra da bi tri boda bila sjajna za samopouzdanje pred ostala tri meča.

Uzgred, trener Katalonaca je još jednom pokazao koliki je džentlmen, jer nije htio da komentariše novi gaf portugalskog stručnjaka.

"Svako se ponaša onako kako misli da je najbolje za njegov tim. Ni on ni ja nismo uradili ništa što nije neko prije nas", istakao je Gvardiola, koji je bio igrač Barselone dok je Murinjo bio pomoćnik Bobiju Robsonu i Luisu van Galu.

Pujol se vraća

Oporavak Karlesa Pujola je brži nego što je iko očekivao, pa će kapiten „blaugrane” biti među 18 igrača koji konkurišu za utakmicu. Pujol, koji je u četvrtak napunio 33 godine, nije igrao od 22. januara zbog povrede koljena.

"Rekao je da više ne osjeća nikakav bol. Odluku o njegovom nastupu ćemo donijeti neposredno pred utakmicu - raportirao je Gvardiola.

Hobotnice neodlučne - Inijesta za pobjedu Reala, Iker za remi

Hobotnica Paul je bila jedan od heroja Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi, jer je nepogrješivo pogađala rezultate reprezentacije Njemačke. Vlasnici „Sea life” akvarijuma u Benalmadeni, gradiću blizu Malage, došli su na istu ideju. Oni, međutim, imaju dva oktopusa koja se nisu složila kod prvog izbora - Iker, koji je dobio ime po golmanu Reala Ikeru Kasiljasu, „glasao” je za remi, dok je Inijesta (po Andresu Inijesti) tipovao na pobjedu „kraljevskog kluba”. Sistem je isti kao u Njemačkoj - na posude stavljeni su grbovi Reala i Barselone, a hobotnice su jele sardinu. Iker, međutim, nije prišao nijednoj, dok je Inijesta jeo iz Realove...

Bonus video: