Portugalci sanjaju trio u polufinalu

Benfika, Porto i Viljareal gotovo riješili sve oko plasmana u polufinale. Neizvjesno samo Braga - Dinamo Kijev
0 komentar(a)
Benfika, Foto: REUTERS
Benfika, Foto: REUTERS
Ažurirano: 13.04.2011. 14:02h

Porto i Benfika su već nakon prvih utakmica četvrtfinala Lige Evrope napravili ogroman korak ka polufinalu, a portugalska javnost vjeruje da to nije sve - za plasman među četiri najbolja tima se bori i Braga koja je u prvom susretu igrala 1:1 protiv Dinama u Kijevu.

Portugalci, zato, vide idealnu šansu da ove sezone ponove 2003. godinu kada je Porto osvojio ovo takmičenje...

- Znam da smo u prednosti, ali ovaj rezultat poziva na oprez. Igrali smo dobro u Kijevu, ali ovih 90 minuta će da pokažu sve. Mislim, ipak, da smo bolji tim od Dinama - rekao je trener Brage Domingoš Pasijensija.

I dok Braga sanja veliki uspjeh, dva holandska tima vjeruju u čuda - Tvente da „obori” 1:5 protiv Viljareala sa „Madrigala”, a PSV minus od tri gola iz prvom duela sa Benfikom (4:1). Braga bi, ako eliminiše Ukrajince, igrala protiv Benfike (ili PSV-a) u polufinalu.

- Treba nam perfektan meč, toga smo svjesni, ali i Benfika mora da dokaže da je bolja. Respektujemo Portugalce, ali i znamo da je njima ovo takmičenje sve, jer su izgubili šanse da se bore za titulu - kazao je trener PSV-a Fred Ruten.

U Tventeu su mirni pred revanš sa Viljarealom.

- Sve ćemo reći na terenu, ali je jasno da je Viljareal veliki favorit da zaigra u polufinalu. Ipak, mi imamo pravo da vjerujemo - istakao je trener Tventea Mišel Prudom.

Porto ide mirno u Moskvu nakon petice (5:1) na „Dragau”. Tim prije što bi Spartak postao tek četvrta ekipa u istoriji evropskih takmičenja koja je prošla dalje, a da je prvi meč izgubila sa četiri gola razlike. Do sada su to uradili samo Real Madrid, Partizan i portugalski Leišois...

- Držimo sve u svojim rukama i u Moskvi ćemo da igramo napadački. Bez obzira na to što smo u prvom meču bili odlični, znamo da je revanš sasvim sruga priča - rekao je trener Porta Andre Viljaš Boaš.

Bonus video: