Gvardiola privilegovan što vodi Barselonu

Ovi igrači su osvojili sve u životu, i sa Barselonom i reprezentacijom, ali jednostavno idu dalje - rekao je Gvardiola.
0 komentar(a)
Gvardiola, Foto: REUTERS
Gvardiola, Foto: REUTERS
Ažurirano: 13.04.2011. 09:50h

Gol Lionela Mesija tri minuta prije isteka prvog poluvremena bio je dovoljan da Barselona i u revanšu savlada Šahtjor u Donjecku. Tačnije, bio je sasvim dovoljan da Pep Gvardiola javno kaže kakvu ekipu ima na raspolaganju.

- Igrači koje imam na raspolaganju su fantastični i privilegija je voditi ih i u trećem uzastopnom polufinalu Lige šampiona. Osvojili su sve u životu, i sa Barselonom i reprezentacijom, ali jednostavno idu dalje - rekao je Gvardiola.

Potom se psvrnuo na pobjedu na „Donbas areni”.

- Trebalo nam je neko vrijeme da se pokrenemo, ali jednom kad smo to učinili, počeli smo da dominiramo. Znali smo da će biti teško, znali smo da će Šahtjor da napadne od samog starta. A kada smo poveli su pomalo počeli da gube srčanost, jer su vidjeli da situacija po njih postaje nemoguća - kazao je Pep.

Barselonu čekaju sada dva meča sa Realom - prvi u subotu u Primeri, potom u finalu Kupa u Valensiji četiri dana kasnije.

- U subotu želimo da pobijedimo, jer bi za moj tim to bio veliki korak naprijed. Ali, ne mogu da tvrdim ništa zato što nas čeka vrlo težak protivnik - istakao je trener „blau-grane”.

Bonus video: