Milačić želi pobjedu bez primljenog gola

Zadovoljila bi me svaka pobjeda bez primljenog gola, kaže novi trener Mogrena Brano Milačić, koji će sjutra prvi put voditi tim na Lugovima, stadionu u Budvi. Lugovima.
0 komentar(a)
mogren, Foto: Vesko Belojevic
mogren, Foto: Vesko Belojevic
Ažurirano: 12.04.2011. 14:36h

Nakon ekspresnog povratka na lidersku poziciju u prvenstvu, Mogren sjutra nastavllja takmičenje i na drugom forntu - prvo polufinale sa Petrovcem i šansa da se napravi veliki korak ka finalu.

"Zadovoljila bi me svaka pobjeda bez primljenog gola", kaže novi trener Mogrena Brano Milačić, koji će sjutra prvi put voditi tim na Lugovima, stadionu u Budvi.

Milačić je, međutim, vrlo oprezan - niti su Budvani prije četiri dana na Cetinju prikazali igru od koje protivnici treba da zaziru, niti je rival bezazlen tim.

"Čeka nas atraktivna utakmica, jer ovo je finiš jednog od dva takmičenja u kojem se borimo za trofej. Petrovac je uvijek bio težak protivnik za Mogren, ove polusezone igra u vrlo kvalitetnoj formi, a to što je u subotu izgubio od Rudara u prvenstvu je isključivi znak da su im misli bile usmjerene samo na ovaj meč, što svakako nije dobro za nas".

Dodatni problem Milačiću prave povrede i suspenzije. Odsustva povrijeđenih Božovića, Đokaja, Vujovića, Đurovica i Ćulafica, kao i suspenzija Nuhija, neće dozvoliti treneru Mogrena da kombinuje po svojoj želji.

"Slijedi ritam subota-srijeda što će nam znatno otežati posao na oba fronta, ali šta da radimo, niko nikada neki trofej nije osvojio lako, pa ćemo morati i mi da se pomučimo", dodao je Milačić.

Teren u Budvi je u dobrom stanju, uvjerio se novi trener Mogrena minulih dana.

"Svakoj ekipi je neophodan dobar teren, a naročito nama, koji želimo da igramo brz fudbal, sa loptom na zemlji. Sreća pa ekipa trenira na Jazu i teren se čuva za utakmice, pa je sada u sasvim solidnom stanju.

Lijepa i uspješna proljećna fudbalska priča za ekipu Petrovca je okončana u prošloj prvenstvenoj rundi nakon poraza na domaćem terenu od Rudara. Vrijeme je došlo da se izabranici Milorada Malovrazića okrenu obavezema u završnici nacionalnog kupa, takmičenja koje im je u prethodnom periodu pričinilo dosta radosti. Voljom žrijeba Petrovčani će u polufinalu igrati sa aktuelnim liderom prvenstvene tabele, komšijama iz Budve. Mogren je rival za respekt, ali se Graovac i drugovi ne odriču plasmana u finale.

- Mislim da je svima i više nego jasno da je ekipa Mogrena favorit u dva predstojeća meča, ali i mi imamo svoju računicu. U prvom duelu posao će nam biti otežan neigranjem povrijeđenog Zvicera, a u ekipi zbog parnih kartona neće biti ni standardnog Mikijelja i Jovovića. Svakako da je njihovo odsustvo hendikep, ali smatram da imamo dovoljan broj igrača koji mogu uspješno da zamijene njih trojicu. Nećemo se pretjerano povući i prepustiti Mogrenu organizaciju igre, već ćemo pokušati da i na njihovom terenu postignemo gol koji bi mnogo značio pred revanš. Nikako se ne smije zaboraviti da je ovo samo prvih 90 minuta, a da se revanš igra na našem terenu gdje nas je malo ko nadigrao ovog proljeća – istakao je pomoćni trener Petrovca, Rudolf Roki Marčić.

Mogren - Petrovac

Budva - Stadion Lugovi. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Milutin Đukić, Dejan Pajović (Cetinje). Početak u 16 časova.

Mogren (4-2-3-1): Janjušević - Kapisoda, Simović, Batak, Tatar - Mirković, Jovanović - Ćetković, Matić. Grbić - Ranđelović.

Petrovac (4-4-2): Velimirpvić - Marković (Nenezić), Čelebić, Stanišić, Mihailović - Jovanović, Golubović, Graovac, Kacić (Nenadović) - Muhović, Milić.

Bonus video: