Bajern otpustio Van Gala

Bajern je već najavio da će Van Gala na kraju sezone zamijeniti Jup Hajnkes, ali je jučerašnji neriješen rezultat u Nirnbergu natjerao upravu da odmah otpusti holandskog stručnjaka
0 komentar(a)
Luj Van Gal, Foto: Reuters
Luj Van Gal, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.04.2011. 10:41h

Njemački fudbalski prvoligaš Bajern iz Minhena otpustio je danas trenera Luja van Gala, prenijeli su elektronski mediji iz te zemlje.

Bajern je već ranije najavio da će Van Gala na kraju sezone zamijeniti Jup Hajnkes, ali je jučerašnji neriješen rezultat u Nirnbergu natjerao upravu da odmah otpusti holandskog stručnjaka, pet kola prije kraja.

Bajern je odigrao 1:1 sa Nirnbergom i pao je na četvrto mjesto tabele i mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Sportsko glasilo Kiker i dnevnik Bild objavili su da će ekipu do kraja sezone voditi dosadašnji pomoćnik Andrijes Jonker.

Prema navodima tih medija, članovi upravnog odbora Karl-Hajnc Rumenige, Uli Henes i Karl Hopfner sastali su se u subotu uveče sa sportskim direktorom Kristijanom Nerlingerom i odlučili se za promjenu trenera.

Van Gal je prošle sezone osvojio sa klubom duplu krunu i došao je do finala Lige šampiona, ali je ove sezone forma Bajerna u prvenstvu bila promjenljiva, a sada postoji mogućnost da ekipa neće igrati u elitnom klupskom takmičenju.

Bajern u sljedećem kolu igra protiv Bajera iz Leverkuzena, koji trenutno vodi Hajnkes.

Bonus video: