Milačić debituje protiv Lovćena

Budvane prvi put predvodi Branislav Milačić, koji se po završetku jesenjeg dijela prvenstva razišao sa cetinjskim timom
63 pregleda 0 komentar(a)
Drasko, Foto: Zoran Đurić
Drasko, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 08.04.2011. 19:23h

Nakon dva uzastopna poraza, te smjene Stevana Mojsilovića Mogren traži pobjedničku formulu na sjutrašnjem gostovanju u prijestonici. Iskusni stručnjak Branislav Milačić debituje protiv tima kojeg je predvodio do kraja prethodne kalendarske godine i kojeg poznaje “u prste”. Novi trener Budvana u srijedu je preuzeo ekipu koja sada zaostaje dva boda za novim liderom, ekipom Budućnosti.

- Ekipa ima potencijal, logično da je prioritet bio da podignemo ekipu na psihološkom planu. Sigurno, međutim, da niko od fudbalera Mogrena nije zaboravio da igra, ne mogu pola godine da igraju loše, a pola godine dobro. Ne interesuje me šta se dešavalo sa igračima u proteklom periodu. Bitno je da se vrati poljuljano samopouzdanje, pokušaćemo da dovedemo ekipu na veći nivo kada je taj segment u pitanju - kaže Milačić. I fudbaleri Lovćena, koji su u grupi timova koji strijepe za opstanak, imaće dosta ambicija protiv ekipe koju predvodi njihov nekadašnji trener. - Cijenim ljude sa kojima sam sarađivao, ne zaboravljam ih. Imam izvanredan odnos sa igračima, publikom i rukovodstvom Lovćena. No, oni baš kao i moj sadašnji klub imaju svoju računicu. Znam da se na Cetinju gosti osjećaju prijatno, za godinu i po koliko sam proveo na klupi Lovćena - svi rivali su jednako dočekani, a i suđenje je bilo dobro - rekao je Milačić.Budvani će cetinjsko gostovanje dočekati sa igračima koji su iznijeli teret u dosadašnjem dijelu sezone.

- U principu, velikih promjena neće biti. Ne možemo da računamo na Grbića, koji ima parne kartone, dok su Vujović, Ćulafić i Đokaj povrijeđeni. Imamo, dakle, dosta igrača koji su van pogona, ali to i nije ništa neobično kada se prvenstvo bliži kraju. Imamo i trojicu mladića koje sam priključio radu, to su Bakić, Mihajlović i Đorđević - ističe trener Budvana.

Mogren je nakon poraza od OFK Bara u posljednjem kolu skliznuo sa trona nakon pola godine. Da li ekipa osjeća pritisak nakon svega?

- Ne mogu da shvatim da Budućnost, Mogren i Rudar imaju pritisak. Zamislite kada bismo pričali da li osjećaju pritisak veliki klubovi iz jakih liga, kao Real i Barselona u Španiji. Ne prihvatam, dakle, da postoji neki veliki pritisak. Jasno je da vam je teže kada se borite za vrh. Zbog toga, vjerujem da fudbaleri Mogrena imaju mentalitet da mogu da se nose sa tim stvarima - zaključio je Milačić.

Motivisani Lovćen

Fudbaleri Lovćena priželjkuju makar bod iz duela sa Mogrenom kako bi na neki način pobjegli iz opasne zone. Cetinjani su motivisani, ali i oslabljeni neigranjem Jablana i Ćetkovića. - Nedostajaće nam, oni su važni šrafovi, ali siguran sam da ćemo uspjeti da nadoknadimo njihov izostanak. Mogren se bori za šampionsku krunu, svaki bod mu je veoma bitan. Sa druge strane, i nama gori nam pod nogama, želimo da ostvarimo povoljan ishod. Ne treba posebno hvaliti novog trenera Mogrena, to će bolje uraditi uspješni rezultati koje postiže u dugom nizu godina na crnogorskim terenima. Imao sam priliku da dosta toga naučim kao njegov pomoćnik tokom 18 mjeseci - kaže Marko Marković, trener Lovćena.

Bonus video: