Runi lansirao Mančester, Barsa već u polufinalu

Mančester slavio u gostima protiv Čelzija (1:0) golom Vejna Runija, dok je Barselona protiv Šahtjora već završila posao (5:1)
0 komentar(a)
runi, Foto: REUTERS
runi, Foto: REUTERS
Ažurirano: 06.04.2011. 21:09h

Očekivala se velika osveta, a ispostavilo se da je vrijeme Čelzija odavno prošlo, možda baš tog kobnog maja 2008. godine - Mančester junajted je slavio na “Stemfotd bridžu” (1:0) i pokazao zašto svom velikom rivalu bježi čak 11 bodova u Premijer ligi.

Prije tri godine, ekipa Aleksa Fergusona slavila je protiv istog rivala u finalu Lige šampiona, dok je Čelzi u međuvremenu dobio većinu manje bitnih utakmica.

Gol koji je “đavole” značajno približio polufinalu, možda čak i finalu, jer je Šalke autsajder uprkos velikoj pobjedi u Milanu, postigao je Vejn Runi u 24. minutu. Pogotku je prethodio sjajan bijeg i asistencija od sinoć i zvanično najstarijeg igrača koji je igrao za Mančester u Ligi šampiona ikada - Rajana Gigsa.

I dok se Čelzi nada da bi u revanšu u Mančesteru mogao da napravi čudo, drugi polufinalni par je već izvjestan - Barselona je napunila mrežu Šahtjora (5:1) i zakazala istorijski dvomeč sa najvećim rivalom, Real Madridom!Anćeloti: Bio je penal!Nakon gola Runija, poslije perfektne duge lopte Kerika, sjajne asistencije Gigsa, Čelzi je do kraja utakmice stvorio samo jednu pravu priliku za izjedačenje. U posljednjem minutu prvog poluvremena Drogba je centrirao, Tores vrhom kopačke pokušao da dohvati loptu, ona se otkotrljala do stative, odbila do Lamparda, a kada su je svi vidjeli u mreži Evra je odbranio sa gol linije!

Ispostavilo se da je taj detalj presudio utakmicu, jer Čelzi do kraja meča nije imao ni približno takvu šansu, iako je dominirao. U 90. minutu, Ramires je konačno pobjegao odbrani Mančestera, Evra ga je sapleo, ali sudija nije pokazao na penal.

"To je bio penal. Čist penal! Tako sam i rekao sudiji nakon utakmice. Generalno, odigrali smo dobru utakmicu, ali se bilo teško vratiti nakon 0:1, jer nam je prijetila opasnost iz kontranapada. Ipak, imali smo šanse, pogodili smo stativu, Van der Sar je odbranio Toresu. Nije sve gotovo. Srećom, ostao nam je revanš. Prošle godine smo slavili na Old trafordu, mislim da možemo to da ponovimo", rekao je trener Čelzija Karlo Anćeloti, kome se nije posrećio 100. nastup na klupi londonskog kluba.

Mančester je slavio na “Stemford bridžu” prvi put poslije devet godina. Ali, vrijedjelo je čekati, utisak je Aleksa Fergusona...

"Igrači su bili fenomenalni. Nije lako ne primiti gol protiv Čelzija u gostima. Dobro smo se branili i iskoristili jednu od kontri, što je jako važan dio naše igre. Runi je bio sjajan, osim što je dao gol izdržao je puno duela. Vraćamo se kući sa velikom prednošću, ali će naša najveća prednost biti publika na Old trafordu - blistao je Ferguson.

Bila je to još jedna frustrirajuća noć za 60 miliona eura plaćenog Fernanda Toresa, koji je bez gola već treći mjesec od kada je došao u Čelzi!Gvardiola je uzalud strahovaoA strah trenera Barse Pepea Gvardiole da je njegova ekipa previše opuštena pokazao se kao uzaludan, ili je možda to bio motiv njegovim fudbalerima da prirede navijačima još jednu goleadu - 5:1 protiv Šahtjora.

"Neću iz kurtoazije da kažem da je gotovo, ali zaista smo blizu. Ipak, mislićemo o Realu tek nakon Donjecka - rekao je Gvardiola.Igrači Šahtjora primili su gol već u 2. minutu (Injesta), potom su promašili dvije dobre šanse (Luis Adrijano), a onda se izgubili u vrtlogu...

"Nažalost, ovdje se naš sam završava, ali mi je drago što ćemo našim navijačima moći da priredimo jedno lijepo veče u revanšu - kazao je Mirćea Lućesku, trener Šahtjora.

Bonus video: