Branislav Milačić počinje novu priču sa Mogrenom

Iskusni stručnjak i uprava Mogrena dogovorili dvoipogodišnju saradnju. Milačić će sjutra odraditi trening sa novim timom
128 pregleda 0 komentar(a)
Brano, Foto: Boris PEJOVIĆ
Brano, Foto: Boris PEJOVIĆ
Ažurirano: 04.04.2011. 17:26h

Nekadašnji trener Budućnosti i Lovćena Branislav Milačić novi je kormilar Mogrena. Iskusni stručnjak dogovorio je danas dvoipogodišnju saradnju sa budvanskim timom. Milačić će naslijediti Stevana Mojsilovića, koji je u nedjelju veče smijenjen nakon dva uzastopna poraza (od Sutjeske i OFK Bara), čime je jesenji prvak skliznuo sa liderske pozicije. - Mogren je ozbiljan klub, i sigurno da godi poziv. Imao sam malu pauzu i drago mi je što ću ubuduće raditi na Lugovima - bio je prvi komentar novog trenera Milačića.

Mogren sada ima dva boda manje od novog lidera, ali trka će biti otvorena do kraja...

- Trka je otvorena, ali je Budućnost favorit. Mogren ima kvalitet, tjeraćemo ih, ali ne želim da se osvrćem na ono što je bilo, odnosno na ono što je izgubljeno u minulom periodu. Apsolutno je jasno da je cilj Mogrena borba za oba trofeja. A da ljudi iz kluba ne misle tako, ne bi me ni zvali da se prihvatim posla - izričit je novi trener Budvana.

Milačićev novi tim ima individualnu igračku klasu, najjaču u ligi. On je, ipak, naglasio da kolektiv mora da bude u prvom planu...

- Iz kolektiva treba da “iskoče” pojedinci, to je suština. Treba da osvajamo bodove kroz timski duh i atmosferu - ističe iskusni stručnjak.

Imajući u vidu dosadašnju Milačićevu trenersku biografiju, nije ni teško pretpostaviti da njegov koncept podrazumijeva i afirmaciju mlađih igrača.

- Dogovorili smo se za dva i po minuta, nije bilo nikakvih natezanja i nagovaranja. Milačićeve i naše ambicije su velike, a izgleda da on više vjeruje u nas nego mi sami. Želimo da se orijentišemo na mlade igrače, ali naglašavam da ćemo u taj plan ući od ljeta. Sada želimo da se koncentrišemo na naredni meč sa Lovćenom, potom i na ostale utakmice, a čekamo i žrijeb za polufinale Kupa koji će se održati u četvrtak. Milačić se uklapa u sve naše planove, kratkoročne i dugoročne - kaže Ilija Rađenović, sportski direktor Mogrena.

Na njegove riječi nadovezao se Milačić...

- O tom potom, uostalom znaju se moji trenerski ciljevi. Sigurno je da ćemo “praviti” nove kvalitetne pojedince, ali sada su u prvom planu prvenstvo i Kup!

Sportski direktor kluba najavio je i da su mogući rezovi, promjene u timu...

- Milačić ima autoritet, viziju i ugled, sigurno je da neće preći preko nekih stvari. Selekcija će se praviti sama po sebi, a ko ne bude poštovao disciplinu - isključiće sam sebe - zaključio je Rađenović.

Vatreno krštenje protiv Lovćena

Interesantno da će Milačić debitovati protiv doskorašnjeg kluba Lovćena, u narednom kolu na “Obilića poljani”. Novi trener Mogrena razišao se sa cetinjskim klubom po završetku jesenjeg dijela prvenstva. - To je fudbal, takav je život. Više bih volio da igramo negdje drugo. Lovćen ima kvalitetne igrače i sigurno nas očekuje izuzetno težak meč - kazao je Milačić.

Bonus video: