Mojsilović nakon smjene: Imaću šta da kažem!

"Morali smo nešto da mijenjamo", prokomentarisao je sportski direktor Mogrena Ilija Rađenović nakon što je treneru Mojsiloviću uručen otkaz
96 pregleda 0 komentar(a)
Stevan Mojsilović, Foto: Boris Pejović
Stevan Mojsilović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.04.2011. 21:06h

Nakon dva uzastopna poraza (od Sutjeske i OFK Bara) Mogren je skliznuo sa trona, a ceh lošim rezultatima platio je trener Stevan Mojsilović.

Uprava kluba smijenila je večeras dosadašnjeg šefa stručnog štaba, pošto su Budvani u nastavku sezone prokockali pet bodova prednosti koliko su imali više od Budućnosti na kraju jesenjeg dijela prvenstva.

Posljednji poraz od OFK Bara na Lugovima (1:2) bio je, međutim, najteži za “žute”, jer su Budvani nakon toga izgubili lidersku poziciju. Podgorički tim sada ima dva boda više.

- Održali smo sastanak i saopštili Mojsiloviću da više nije trener. Saopštili smo mu da moramo nešto da mijenjamo, ne možemo da promijenimo čitavu ekipu, a onda ceh plaća trener - potvrdio je Ilija Rađenović, sportski direktor Mogrena.

Uprava Budvana tražiće narednih dana novo rješenje, a operativac Mogrena nije mogao ništa da kaže o budućem Mojsilovićevom nasljedniku.

- Iskreno, ne znam još, danas ćemo da vidimo. Nije, međutim, trenutak da sada tražimo nekog trenera sa strane, jer za to nema vremena, prvenstvo je pri kraju. Zbog toga ćemo tražiti nekog od domaćih stručnjaka, a do utorka treba da pronađemo rješenje. Ekipu će do tada predvoditi Dragan Maraš i Božidar Vuksanović - kazao je Rađenović.

Mojsilović je preuzeo ekipu prije godinu, a Budvani su pod njegovom komandom uspješno priveli kraju prethodnu takimčarsku sezonu. Mogren je potom na lijep način prezentovao domaći fudbal na međunarodnoj sceni (ekipa je ispala u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope od Makabija iz Tel Aviva, kojeg je savladala u revanšu u Nikšiću).

Budvanima je zapravo išlo kako treba sve do ovog proljeća. Ispostavilo se, međutim, da su remiji sa Petrovcem i Lovćenom bili samo uvod u još lošiju rezultatsku seriju.

Kriza se produbila, a nakon dva “vezana” poraza od Sutjeske i OFK Bara uprava Budvana odlučila je da smijeni dosadašnjeg šefa struke.

Mojsilović: Imaću šta da kažem

Sada već bivši trener Mogrena staloženo je komentarisao odluku uprave...

- Sportski direktor, sa kojim sam se danas dva puta vidio i nekoliko puta čuo telefonom, saopštio mi je da sam smijenjen, čekam da mi klub dostavi i pismenu odluku o tome. Očekujem da klub reguliše obaveze prema meni - kazao je Mojsilović.

On, međutim, večeras nije želio detaljnije da komentariše odluku kluba... -

To je legitimno pravo kluba, želim malo da sačekam, a u svakom slučaju imaću šta da kažem narednih dana - zaključio je Mojsilović.

O finansijskoj krizi

Budvani su ovog proljeća u finansijskoj krizi, koja i nije neka novost na Lugovima. Igračima su se do prije nekoliko dana dugovale tri plate, a slične stvari Mogren je preživljavao i tokom ranijih sezona. Situacija je, međutim, dodatno zamršena od kako je predsjednik kluba i gradonačelnik Budve Rajko Kuljača u pritvoru.

- Fudbaleri su dobili dio sredstava u petak pred utakmicu. Daleko bilo da je to razlog što smo došli u ovakvu situaciju, a ukoliko jeste tako, onda bi svi trebalo da idu kućama. Biće isplaćena kompletna sredstva igračima. Istina je da je bilo teško, ali svuda je tako, nije samo kod nas. Na putu smo da riješimo i ovu situaciju - rekao je sportski direktor Mogrena.

Bonus video: