Milan razbio Inter za plus pet (video)

Ova trka nije gotova, ali smo sigurno sada bliže tituli nego što smo bili prije ovog meča - rekao je golman Milana Kristijan Abijati
61 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.04.2011. 21:48h

Prvenstvo u Italiji možda nije riješeno, ali je nakon milanskog derbija (3:0) jedna stvar jasna kao dan - Milan je jači od Intera i treba da se desi čudo pa da „rosoneri” na kraju sezone ne prigrabe Skudeto koji čekaju još od 2004. godine.

Prednost od pet bodova u odnosu na rivala nije nedostižna, ali je pitanje da li Inter i Leonardo mogu da se oporave od šamara koji im je priredio Milan - pobjeda od 3:0 možda govori sve, a na kraju i ne govori ništa, jer je ekipa Masimilijana Alegrija mogla da postigne pet ili šest golova od onog trenutka kada je Kristijan Kivu isključen (u tom trenutku je Milan vodio sa 1:0).

- Protiv Intera nikada nije lako igrati, ali smo bili bolji, naša pobjeda je zaslužena. Skudeto? Ova trka nije gotova, ali smo sigurno sada bliže tituli nego što smo bili prije ovog meča - rekao je golman Milana Kristijan Abijati.

U suštini, Milan je bio briljantan, Inter suviše loš, pa je već u prvom minutu Alešandre Pato iskoristio prvi kiks odbrane šampiona (u ovom meču ih je bilo „mali milion”) i donio vođstvo. Ubrzo poslije toga, meč je trebalo da bude riješen, ali je sudija Nikola Ricoli previdio ruku Majkona u kaznenom prostoru nakon što je Klarens Sedorf ispalio bombu.

Tada se probudio i Inter, pa je do kraja poluvremena propustio tri stopostotne šanse - prvo je Abijati odbranio Đampaolu Paciniju, potom Tijagu Moti, a onda se Samuel Eto obrukao kada je promašio prazan gol sa pet metara.

- Ovo je bila specijalna noć za nas, odigrali smo veoma dobar meč. Moji golovi su bitni samo kada Milan pobjeđuje, zato sam presrećan - kazao je Pato.

Drugo poluvrijeme je bilo posebna priča, Milan se poigravao, a Leonardo se suočio sa tek trećim porazom od kada je preuzeo Inter, ali sigurno debaklom koji će pamtiti dok je živ...

- Ne mislim da smo se ovim porazom predali, ništa nije riješeno. Međutim, ovu priliku smo morali da iskoristimo. Nismo igrali svoju igru, pogotovo u prvih 20 minuta, ali smo kasnije imali šanse i morali smo da damo gol. Isključenje Kivua nam je otežalo stvari, tek tada se izgubila naša igra - istakao je Leonardo.

Bio je i na meti navijača Milana, koji su mu spremili transparent na kojem je pisalo „izdajica”.

- Poštujem svačije mišljenje, ali ovo je moj život. Shvatam tu reakciju, ti ljudi su emotivni i razumijem ih. Ipak, toliko puta je rečeno sve što se desilo između mene i Milana i to je za mene prošlost - rekao je brazilski trener.

Bonus video: