Gvardiola: Moja era u Barseloni se bliži kraju

“Barselona mora imati veliku hrabrost da toliko dugo drži jednog trenera, jer se igrači zasiti trenera, i obrnuto”, dodaje Gvardiola
0 komentar(a)
Gvardiola, Foto: Beta/AP
Gvardiola, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.04.2011. 09:35h

Trener Barselone Pep Gvardiola u intervjuu za italijanski kanal Rai sport priznao je da sebe ne vidi na klupi Barselone u daljoj budućnosti.

“Mislim da se moja era u Barselona polako završava. Lijepo mi je u klubu, ali kada ste dugo vremena u klubu kakav je Barselona, nije moguće da ostanete puno godina”, ističe Gvardiola.

Trener Barse će sljedeće sezoni voditi tim četvrtu godinu zaredom.

“Barselona mora imati veliku hrabrost da toliko dugo drži jednog trenera, jer se igrači zasiti trenera, i obrnuto”, dodaje Gvardiola, koji ne isključuje mogućnost da jednog dana trenira neku od ekipa u Seriji A.

Gvardioli nije prijala izjava predsjednika kluba Sandra Rosela da će se kladiti na pobjedu Barselone u finalu Kupa Kralja sa 5:0, kao što je bilo u oktobru u prvenstvu, što je izazvalo polemiku sa madridskim klubom.

“To se moglo izbjeći. Predsjednik je razmna osoba, ali svi griješe i uče na svojim greškama. Znam da je i on naučio lekciju”, kazao je Gvardiola na konferenciji za novinare uoči subotnjeg meča sa Viljarealom.

Bonus video: