Pronađen eksploziv u blizini stadiona Borusije

Nakon ispitivanja, neimenovani čovjek je otkrio lokacije u blizini Borusijinog stadiona na kojima su bile sakrivene tri eksplozivne naprave, dok su u njegovom stanu pronađene još tri, zajedno sa lap-topom, hemikalijama i dokumentima
0 komentar(a)
Ažurirano: 31.03.2011. 18:04h

Njemačka policija uhapsila je danas čovjeka koji je navodno planirao bombaški napad u blizini stadiona Borusije Dortmund.

U saopštenju policije navodi se da je u Kelnu uhapšen 25-godišnji muškarac koji nema kriminalni dosije. Priveden je poslije anonimne dojave policiji putem elektronske pošte.

Nakon ispitivanja, neimenovani čovjek je otkrio lokacije u blizini Borusijinog stadiona na kojima su bile sakrivene tri eksplozivne naprave, dok su u njegovom stanu pronađene još tri, zajedno sa lap-topom, hemikalijama i dokumentima.

Osumnjičeni je u februaru pokušao da putem elektronske pošte uspostavi kontakt sa ambasadom Njemačke u glavnom gradu Pakistana Islamabadu "sa namjerom da dostavi informacije o dva navodno planirana bombaška napada u Njemačkoj", navodi se u saopštenju policije.

Zvaničnici policije pretpostavljaju da je ovaj slučaj bio priprema za pokušaj iznude novca prijetnjom bombaškim napadom.

Bonus video: