Primera se ipak igra za vikend

Sud je usvojio žalbu šest prvoligaških klubova (Sevilje, Viljareala, Atletik Bilbaa, Sosijedada, Espanjola i Saragose) koji su bili protiv štrajka
0 komentar(a)
Primera, Foto: REUTERS
Primera, Foto: REUTERS
Ažurirano: 30.03.2011. 11:46h

Utakmice 30. kola španskog fudbalskog prvenstva odigraće se predstojećeg vikenda, pošto je sud zabranio klubovima da štrajkuju povodom spora sa vladom oko prihoda od televizijskih prava.

Sud je usvojio žalbu šest prvoligaških klubova (Sevilje, Viljareala, Atletik Bilbaa, Sosijedada, Espanjola i Saragose) koji su bili protiv štrajka i "kalendar takmičenja španske lige ostaće nepromijenjen", navodi se u saopštenju.

Iz Primere je 23. marta saopšeno da će stupiti u štrajk zbog čega će utakmice 30. kola, predviđene da se odigraju 2. i 3. aprila, biti odložene.

Odluka o štrajku obrazložena je nedostatkom napretka u pregovorima sa predstavnicima vlade o zahtjevu klubova da se ukine pravilo kojim se emiterima dozovoljava da jednom nedeljno besplatno prenose po jednu utakmicu.

Klubovi žele da i španija predje na model prenosa utakmica kakav je u engleskom i italijanskom šampionatu, tvrdeći da im je potreban dodatni prihod od te jedne utakmice.

Svih 20 prvoligaških klubova složili su se o promjeni tog pravila, a 13 klubova je glasalo za štrajk, uključujući Barselonu i Real Madrid.

Bonus video: