Zidan: Sudar dva tima pobjedničkog mentaliteta

Tradicija govori: Real pobjeđuje "staru damu" u finalima, italijanski tim uspješniji u nokaut fazi na dvije utakmice...
0 komentar(a)
Zinedin Zidan Real Madrid, Foto: Reuters
Zinedin Zidan Real Madrid, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.04.2018. 14:54h

Juventus i Real Madrid rijetko kada izbjegnu jedan drugog u Ligi šampiona, a istorija je pokazala da španski velikan uglavnom ispada od italijanskog u nokaut fazi kada se igraju dva meča, ali i da ne griješi kada dođe do međusobnog duela u finalu.

Real je aktuelni šampion Evrope, a posljednji trofej je osvojio upravo trijumfom nad "starom damom" - u finalu u Kardifu nije imao milosti, slavio je rezultatom 4:1.

Drugog finala ova dva kluba se ljubitelji fudbala u Crnoj Gori dobro sjećaju - u pitanju je 1998. godina, pobjeda "kraljevskog kluba" od 1:0 i to golom koji je postigao naš legendarni as Predrag Mijatović i donio Realu titulu prvaka Evrope nakon 32 godine čekanja...

Isti rivali će se sada sastati u četvrtfinalu (sjutra od 20.45), Real po automatizmu dobija ulogu favorita, ali s određenom rezervom, jer Juve je ipak Juve.

"Rekao sam prošle godine pred finale, ponoviću i sada: Za mene su utakmice Reala i Juventusa nešto posebno. Oba kluba su mi toliko toga dala. Mi kao Real uvijek idemo na titulu u Ligi šampiona, ali u Juveu vidim velikog rivala u svakom smislu", rekao je trener aktuelnog prvaka Zinedin Zidan.

U Torinu je samo prvo poluvrijeme.

"Šta god da se dogodi u prvoj utakmici, odluka pada u revanšu. Ovo su dva slična tima, oba imaju pobjednički karakter i kvalitet da se ne predaju i kada ne ide. Dok sam igrao u Francuskoj vidio sam da nema mnogo brige kada se remizira ili izgubi u gostima. U Juveu sam naučio šta znači imati mentalitet pobjednika, a onda sam to dobro upoznao i u Realu. Zato znam da je ovo veliki dvomeč i da nijedna ekipa ne priznaje poraz dok stvarno ne bude kraj", dodao je Zidan, dvostruki uzastopni prvak Evrope sa Madriđanima.

Juventus je bio bolji u polufinalu 2015. godine (kasnije je u borbi za trofej poražen od Barselone u Berlinu), a giganta iz španske prijestonice je eliminisao i u osmini finala 2005, polufinalu 2003, četvrtfinalu 1996. godine...

"Znam za te rezultate, ali o istoriji ne mislim. Pred ove dvije utakmice želim samo da ekipa bude spremna na sve i da obratimo pažnju na detalje koji su vezanui za teren, ne za statistiku", jasan je Zidan.

Bonus video: