Engleska stigla Crnu Goru na vrhu

Englezi slavili sa 2:0 golovima u prvih 15 minuta i izjednačili se sa Crnom Gorom na prvom mjestu grupe G
0 komentar(a)
englezi, Foto: REUTERS
englezi, Foto: REUTERS
Ažurirano: 26.03.2011. 17:16h

Duel Velsa i Engleske na do vrha punom stadionu "Milenijum" u Kardifu ličio je na okršaj engleskih drugoligaša i prvoligaša, što i nije daleko od istine, pošto većina fudbalera domaćeg tima nastupa u popularnom "Championship-u", rangu ispod Premijer lige.

Izabranici Fabija Kapela slavili su sa 2:0 golovima u prvih 15 minuta utakmice, i stigli Crnu Goru na prvom mjestu grupe G. Oba tima imaju po 10 bodova iz četiri odigrane utakmice, s tim što "gordi Albion" ima bolju gol razliku (9:1, naspram 3:0 Crne Gore).

Neizvjesnost u Kardifu trajala je samo sedam minuta, kada je Ešli Jang pobjegao Džejmsu Kolinsu, ovaj ga sapleo sa leđa, a Lampard rutinski realizovao penal. Samo sedam minuta kasnije opet je Ešli Jang bio glavni protagonista akcije - vezista Aston Vile pobjegao je odbrani Velsa nakon duge lopte Glena Džonsona i namjestio zicer Darenu Bentu, kome nije bilo teško da sa peterca zakuca loptu u mrežu.

Do kraja utakmice Englezi su napravili blok na sredini terena, pa Velšani, koji su igrali bez prve zvijezde Gereta Bejla, nisu uspjeli da stvore pravu šansu.

Na klupi "zmajeva" tako je neuspješno debitovao Geri Spid, nekadašnji štoper Njukasla, a prvu utakmicu u reprezentaciji nakon više od godinu pauze odigrao je vezista Arsenala Aron Remzi.

U toku je druga utakmica grupe G, Bugarska u Sofiji igra protiv Švajcarske.

Englezi u narednom kolu, 2. juna, dočekuju Švajcarce i igraće bez Vejna Runija, koji je danas dobio drugi žuti karton. Istog dana u Podgorici igraju Crna Gora i Bugarska.

Bonus video: