Remi Fiorentine i Rome

Roma zahvaljujući kapitenu Franćesku Totiju stigla do boda, a u većem dijelu drugog poluvremena je imala i više od igre, ali nije uspjela da dođe do pobjede.
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.03.2011. 13:51h

Bez pobjednika je završen duel na „Frankiju“ između Fiorentine i Rome (2:2), u premijernom meču današnjeg programa 30. kola Serije A. Firentina je vodila 1:0 i 2:1, ali je Roma zahvaljujući kapitenu Franćesku Totiju stigla do boda, a u većem dijelu drugog poluvremena je imala i više od igre, ali nije uspjela da dođe do pobjede.

Firentina je povela golom Mutua u 22. minutu, ali je samo pet minuta kasnije poravnao Toti iz penala, koji je izborio Rise, koga je srušio Komoto.

Gamberini je u 35. minutu ponovo doveo u vođstvo „ljubičaste“, a minut kasnije je Mutu pogodio prečku, pa je Fiorentina na odmor otišla sa golom prednosti.

U nastavku, međutim, druga slika. Istina, početkom drugog poluvremena Fiorentina je mogla do 3:1, ali Vargas je ponovo uzdrmao prečku Rome. Kada se najmanje očekivalo Toti je u 53. minutu volejom desnom nogom izjednačio na 2:2, i tako stigao do brojke od 201 gola u Seriji A. Toti je do kraja meča bio i najraspoloženiji za igru u timu „vičice“, ali se rezultat nije mijenjao. Toti je i u prethodnom kolu, protiv Lacija, bio dvostruki strijelac.

“Brojke govore o lijepoj karijeri koju sam posvetio samo jednom dresu. Ponosan sam na ono što sam uradio, ali neću stati ovdje. Ranijeri? Nikad nisam imao problema sa njim, naprotiv. Imali smo odličan odmos, a normalno je da kad neko ode da se traže samo negativne stvari. Sa Montelom je mnogo toga promijenjeno, stigli su i rezultati”, rekao je Toti nakon meča.

U ekipi Rome nije bilo Mirka Vučinića zbog parnih kartona...

“Nijesmo uspjeli da postignemo gol za 3:1, nakon čega je stiglo izjednačenje. Ali, dešava se kad igrate protiv velikih ekipa, veliki igrači uvijek znaju da te kazne. U svakom slučaju, nisam zadovoljan sam rezultatom, ali jesam izdanjem moje ekipe. Nažalost, nijesmo uspjeli da pobijedimo, ali nijesmo puno rizikovali, osim u posljednjih deset minuta kada smo htjeli da pobijedimo. Remi nije loš, ali znali smo koliko je navijačima bilo stalo da pobijedimo”, kazao je trener Fiorentine Siniša Mihajlović.

Rezultati: Fiorentina - Roma 2:2 (Mutu 22, Gamberini 35 - Toti 27 (penal), 53). Danas: Bari – Kjevo, Bolonja – Đenova, Inter – Leće, Juventus – Breša, Sampdorija – Parma, Udineze – Katanija, Napoli – Kaljari. Subota: Lacio - Ćezena 1:0 (Zarate 1), Palermo - Milan 1:0 (Gojan 10).

Bonus video: