Berbatov "zakucao" za plus pet

Mančester sa igračem manje slavio protiv Boltona golom Berbatova dva minuta prije kraja (1:0). Arsenalu samo bod na gostovanju Vest Bromviču (2:2)
60 pregleda 0 komentar(a)
runi, Foto: REUTERS
runi, Foto: REUTERS
Ažurirano: 19.03.2011. 19:41h

Prvenstvo u Engleskoj je, po svemu sudeći, odlučeno, iako je do kraja sezona ostalo čak osam kola.

Arsenal je, naime, po ko zna koji put pokazao da nema snage da se bori za titulu. "Tobdžije" su na gostovanju Vest Bromviču bile bliže porazu nego pobjedi, na kraju su izborili remi (2:2) golom Van Persija u 78. minutu.

Mučio se i Mančester junajted, na svom terenu protiv Boltona, imao je čak i igrača mane (direktan crveni karton Evensa u 76. minutu), ali razlika između lidera i Arsenala je u tome što "đavoli" rješavaju i takve mečeve - Dimitar Berbatov je u 88. minutu zakucao loptu u mrežu koja se nakon šuta Nanija odbila od grudi golmana Boltona Jaskelainena.

Mančesteru nije smetalo ni to što je Aleks Ferguson gledao utakmicu sa tribina (odradio prvu od pet utakmica suspenzije), kao ni odsustvo povrijeđenog defanzivca Nemanje Vidića.

"Sve čestitke igračima, pobjedom su okončali tešku seriju. Da vas podsjetim, od posljednjih pet utakmice dvije smo igrali u Ligi šampiona (protiv Marseja), jednu u FA Kupu protiv Arsenala, a dvije u Premijer ligi protiv Čelzija i Liverpula. To je paklen program, a mi smo ga uspješno prebrodili", kazao je Ferguson.

Mančester junajted sada ima pet bodova više od Arsenala, koji ima utakmicu manje, i to derbi sjevernog Londona sa Totenhemom na "Vajt Hart Lejnu".

Totenhem je u gradskom derbiju osvojio bod koji će ga odaljiti od Lige šampiona, a Vest Hem bod koji će ga približiti opstanku.

Derbi je u nedjelju - Čelzi dočekuje Mančester siti u obračunu koji će, umjesto za titulu, odlučivati za mjesto koje vodi u Ligu šampiona.

Rezultati: Aston Vila - Vulverhempton 0:1 (Džavris 38), Blekburn - Blekpul 2:2 (Samba 49, Holije 90+3 - Adam 25 (penal), 29), Mančester junajted - Bolton 1:0 (Berbatov 88), Stouk - Njukasl 4:0 (Volters 28, Penant 46, Higinbotam 49, Fuler 90+2), Totenhem - Vest Hem 0:0, Vest Bromič - Arsenal 2:2 (Rid 3, Odemvinge 58 - Aršavin 70, Van Persi 78), Vigan - Birmingem 2:1 (Kleverli 25, Figeroa 90+2 - Ridžvel 6), Everton - Fulam 2:1 (Koleman 36, Saha 49 - Dimpsi 62).

Nedjelja: Čelzi - Mančester siti, Sanderlend - Liverpul.

Bonus video: