Brodolom Mogrena u Nikšiću (foto)

Mogren protiv razigrane Sutjeske ničim nije opravdao epitet lidera na tabeli i favorita za titulu. Nikšićani slavili 3:1, a mogli i ubjedljivije
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.03.2011. 18:40h

Napokon se razvedrilo kraj Bistrice! Sutjeska je poslije serije loših izdanja stigla do prve proljećne trojke i to protiv lidera, koji u danasnjem meču ničim nije opravdao epitet favorita i pretendenta na novu titulu.

Kakvo čudo, prije samo četiri dana, na istom stadionu, uloge su bile zamijenjene - Mogern je slavio sa efektnih 4:1.

Izabranici Nikole Rakojevića ovom pobjedom donekle su učinili izvjesnim opstanak u društvu najboljih, a i proljećnu trku za lidersku poziciju pretvorili u zanimljivu. Nikšićani su za pobjedu ostavili srce na terenu, borbenošću nadoknadili razliku u kvalitetu, a uspjehu su kumovali i "majstori s mora", konfuznom igrom na svim djelovima terena.

Nakon početnog ispitivanja snaga Mogren je relativno rano poveo. Već u 8. minutu iz slobodnog udarca zatresla se mreža domaćih - iskosa sa desne strane preko živog zida Radoslav Batak je bio nepogrešiv.

Nakon vođstva Mogren je „umrtvio“ igru i s vremena na vrijeme prijetio, u tom trenutku, uspavanom protivniku. U 14.minutu Petar Grbić se oslobodio Vukovića i uposlio Matića, či su šut domaći igrači izblokirali.

Prvu šansu Sutjeska je imala u 21.minutu - šut Luke Bakoča sa 20-ak metara završio je iznad gola, kao i Bulajićev u 29. tik pored stative. Ipak, šest minuta prije odlaska na odmor radovali su se domaći - Bulajić je na lijevoj strani izbacio Petra Peroševića, ovaj je u šesnestercu pogodio Bakoča, koji je iz neposredne blizine bio nepogrešiv.

"Igrali smo dobro i požrtvovano.Teško je da neka ekipa pobjedi istu dva puta zaredom.Protivnik je vjerovatno mislio da će biti lako.Moji igrači su opravdali povjerenje. Fokusirani smo samo u svoje dvorište, a ako se neki rezultat do kraja prvenstva poklopi u našu korist, utoliko je bolje. Pozitivno je što nakon primljenog gola nismo izgubili samopouzdanje i što smo znali da odgovorimo" kazao je vidno raspoloženi trener Sutjeske Nikola Rakojević.

Poslije odmora nikšićki „plavo-bijeli“ kao preporođeni istrčali su na teren. Već u 4.minutu nastavka rezultat su okrenuli u svoju korist - Marković je sa lijeve strane uputio centaršut, a Luka Bakoč drugim pogotkom na meču Sutjesci otvori put ka pobjedi.

Od tog trenutka vodila se rovovska borba na sredini terena sve do 80. minuta, kada je trijumf Sutjeske ovjerio najbolji strijelac Božo Marković, predhodno mu je asistirao Bulajić.

Budvani su u 83. minutu pokušali da se vrate u meč, ali je Lakićević bravuroznom intervencijom zaustavio šut Marka Đurovića. Na drugoj strani, tačnije u 90.minutu, dobro su kombinovali Perošević i Pejović, ovaj drugi je uposlio Kasalicu, ali je njegov šut Popović krajnjim naporom zaustavio.

"Čestitam Sutjesci apsolutno zasluženu pobjedu. Bili su puno bolji od nas u drugom poluvremenu. Srčanost je bila na strani jedne ekipe. Lako je naknadno biti pametan. Prije par dana bili smo sadržajni, ali je to danas bio naš protivnik koji je postigao tri gola. Nismo imali pravo rešenje za Markovića, koji nije slučajno najbolji strijelac Nikšićana. Ima još 10 kola do kraja prvenstva i još uvijek je sve otvoreno.Gledaćemo samo svoja posla" kazao je strateg Mogrena Stevan Mojsilović.

Galerija

Bonus video: