Mogren protutnjao Nikšićem, Mojsilović pobjedu posvetio Kuljači

Budvani napokon proradili u drugoj polusezoni i torpedovali mrežu Sutjeske (4:1). Dva tima će u subotu igrati ponovo u Nikšiću
68 pregleda 0 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Luka ZEKOVIĆ
Sutjeska, Foto: Luka ZEKOVIĆ
Ažurirano: 16.03.2011. 18:53h

Mogren je protutnjao Nikšićem, ali će zbog pobjede Bara nad Mornarom i za četiri dana morati da se obračuna sa Sutjeskom na istom stadionu. Ipak, sudeći po rezultatu i odnosu snaga u današnjem duelu kraj Bistrice, novo gostovanje u Nikšiću za četu Stevana Mojsilovića ne može se smatrati hendikepom, naprotiv...

Budvani su slavili sa 4:1 i prvi put ove polusezone, tek u petom kolu, pokazali zašto su lideri na tabeli i zašto su glavni kandidati za titulu. S druge strane, misija koju su izabranici Nikole Rakojevića proklamovali uoči susreta sa Mogrenom, umjesto na djelu, ostala je samo na papiru, zbog čega su “plavi “ sa Bistrice, poslije euforičnih najava, ostali kratkih rukava.

Sutjeska je tokom cijelog meča igrala nepovezano, dok je Mogren suviše lako stvarao šanse i još lakše ih materijalizovao.

Prvu priliku na utakmici imali su Budvani. Na 25 metara od gola dupli pas su odigrali Mirković i Grbić, ovaj drugi je uposlio Ćetkovića, koji je zaobišao svog čuvara i dobro šutirao, ali se Lakićević nije dao iznenaditi. Prvi i jedini udarac u okvir gola domaći su uputili u 23. minutu - Jovan Nikolić je sa 30 metara šutirao, međutim, lopta je bila lak plijen za Popovića.

Na drugoj strani, u 26. minutu, radovali su se gosti – sa desne strane Draško Božović je ubacio loptu u šesnesterac, ona je došla do Đokaja, koji spoljnim dijelom stopala šutirao i pogodio mrežu Nikšićana. Od tog trenutka Mogren je zagospodario sredinom terena i konstantno prijetio. U 30. minutu Božović je asistirao Grbiću, koji dobro šutirao, a Lakićević još bolje intervenisao. Samo minut kasnije gledana je nova prilika u šesnestercu Sutjeske – Grbić je prošao po desnoj strani i uputio povratnu za Jovanovića, ali je golman domaćih još jednom bio na visini zadatka. Ipak, u 33. minutu uz veliku pomoć odbrambenih igrača Sutjeske, Marko Ćetković je donio svom timu značajnu prednost. Na isteku prvog dijela Matićev projektil prohujao je iznad prečke.Sutjeska je nakon odmora zaigrala angažovanije, a kao plod takve igre stigao je pogodak u 48. minutu - Marko Dževerdanović je izveo korner, a Danilo Vuković je odlično reagovao i savladao Popovića.

Pet minuta kasnije izglednu priliku propustio je Zorić. Kao kazna stigao je pogodak u 57. minutu – Matić je uposlio Grbića, koji loptu udara najširim dijelom stopala i pogađa nebranjeni dio mreže Lakićevićevog gola.

Sutjeska je u 66. i 81. minutu imala prilike preko Bulajića i Pejovića, gosti su zaprijetili u 88. minutu preko Božovića, dok je u sudijskoj nadoknadi Igor Matić sa 16 metara još jednom natjerao Nikšićane na kapitulaciju.

Mojsilović: Pobjeda za Rajka Kuljaču

Trener Mogrena Stevan Mojsilović posvetio je pobjedu predsjedniku kluba.

"Čestitam svojim igračima na pobjedi. Utakmicu nijesam doživio kao laku ili riješenu, bilo je 2:0, pa smo primili gol, na kraju možda sam ja bio u panici. Svakako da je bilo propusta sa naše strane, ali sve u svemu moramo da budemo zadovoljni. Prvi put ovog proljeća komentarišem utakmicu i htio bih da pobjedu posvetim našem predsjedniku Rajku Kuljači, koji se nalazi u pritvoru. Poklanjam mu prvo mjesto i četiri boda prednosti. Nadam se da neće spoljni uticaji pokvariti atmosferu. Ipak, do kraja prvenstva je 11 kola, 33 boda su u opticaju, zbog čega je još sve otvoreno", kazao je Mojsilović.

S obzirom na razliku u kvalitetu, trener Nikšićana nije imao previše razloga da tuguje.

"Primijetili ste da ja ne govorim da li smo oslabljeni ili ne. Pobijedio je iskusni i mirni tim, što ne čudi jer smo mlada ekipa. Dao sam šansu klincima da vidim koliko mogu", kratko je istakao trener Sutjeske Nikola Rakojević.

Bonus video: