Mogren blokiran u Petrovcu, nervoza Mojsilovića

Nemam šta da zamjerim igračima, ne mogu da ih učim da igraju fudbal po kamenjaru - rekao je bio Mojsilović, koji nije želio ni da sasluša novinarska pitanja, već se odmah zaputio ka autobusu.
0 komentar(a)
Ranđelović, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Ranđelović, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Ažurirano: 09.03.2011. 18:25h

Ono što je moglo da se dogodi prije deset dana protiv Mornara, ili prije četiri dana protiv Mladosti, dogodilo se juče u Petrovcu - Mogren je odigrao bez golova protiv domaćina, uputivši za 90 minuta samo dva udarca ka protivničkoj mreži, od čega je samo jedna lopta išla ka okviru gola!

Nakon izadnja koje je bilo sve osim šampionsko, a nakon kojeg su Budvani ispustili pet bodova prednosti u odnosu na Budućnost (razlika je sada samo tri) trener Stevan Mojsilović okomio se na loš teren:

"Ovo je neuspjeh, jer smo došli da pobijedimo, ali čestitam mojim fudbalerima na zalaganju, mentalitetu i umijeću da odigraju meč po ovakvom terenu. Bruka i sramota da se igra fudbal po ledinama i kamenjarima. Ne želimo da kukamo, ali uslovi za igru su bili neregularni, domaćin je sve to pripremio i iskoristio da osvoji bod. Mi smo vježbali dva mjeseca na vještačkoj podlozi, iako je svi osporavaju ona je Vembli u odnosu na ovakav teren u Petrovcu. Nemam šta da zamjerim igračima, jer ne mogu da ih učim da igraju fudbal po kamenjarima", rezigniran je bio Mojsilović, koji nije želio čak ni da sasluša novinarska pitanja, već se odmah zaputio ka autobusu.

Teren u Petrovcu zaista je bio loš za igru, ali ništa gori u odnosu na ranije sezone, ništa gori odnosu na dobar dio terena u Crnogorskoj ligi, a ništa gori ni u odnosu na teren Mogrena u pojedinim periodima godine.

Pomoćni trener Petrovca Rudolf-Roki Marčić replicirao je svom kolegi:

"Uprava kluba se trudila da što je moguće bolje pripremi teren za utakmicu. A teren sigurno nije razlog što Mogren za 90 minuta nije uspio ni da nam šutne na gol - rekao je Marčić.

Petrovac je bio bliži pobjedi od svog rivala, jer je Zvicer četiri minuta prije kraja glavom nakon kornera pogodio stativu, a nešto ranije promašio veliku šansu nakon solo prodora.

Jedini period igre u kojem je Mogren pokazao zašto je lider na tabeli bio je sam uvod meča, kada su Budvani propustili jedinu šansu na utakmici. Ranđelović je izbacio Grbića, koji je pretrčao jednog defanzivca Petrovca i izašao sam na Velimirovića, ali je golman Petrovca odbranio njegov udarac.

Niko tada među malobrojnom publikom u Petrovcu nije ni slutio da će to biti i posljednja šansa koju će "drim-tim" stvoriti na meču. Domaćin je uspostavio ravnotežu i sa pojačanom odbranom, u kojoj su bila petorica fudbalera, ali i vrlo borbenom sredinom terena (istakao se mladi Muhović), počeo jesenjem šampionu da pravi konstantne probleme.

Polušansu je imao Milić u 18. minutu, a dobar pokušaj Graovca u 35. golman Popović je dobro osujetio.

Mojsilović je u nastavku pokušao izmjenama, umjesto Ratka Zeca i Jovanovića ušli su Vujović i Matić, nešto kasnije i Miodrag Zec, ali je igra jesenjeg šampiona bila jednako bezidejna i jalova.

Posljednji pokušaj imao je Miodrag Zec, čiji je udarac iz daljine završio pored gola.

Bonus video: