Vengerov ispit zrelosti

Ova utakmica je već duže u mislima mojih igrača, potpuno smo fokusirani na nju - rekao je Venger.
0 komentar(a)
Venger, Foto: Reuters
Venger, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.03.2011. 19:26h

Od same pomisli na prošlogodišnji revanš osmine finala Lige šampiona protiv Barselone, Arsen Venger ima noćne more. Taj debakl sa „Nou Kampa” (4:1) će jedino biti izbrisan iz glave Francuza samo ako večeras u Kataloniji uradi nešto veliko - „tobdžije” brane 2:1 iz Londona, a menadžer engleskog tima tačno zna šta ne smije da uradi - da se brani protiv najubitačnije ekipe današnjice.

- Nemamo toliko dobar rezultat da možemo da se samo branimo, niko ne može da ode u Barselonu i igra za 0:0. Uzgred, to nije odlika mog tima. Ova utakmica je već duže u mislima mojih igrača, potpuno smo fokusirani na nju - rekao je Venger.

Trebaju nam „svježe noge”

Francuski trener je otkrio da će napraviti nekoliko promjena u startnoj postavi, jer osjeća da su mu za duel na „Nou kampu” potrebni igrači sa „svježim nogama“.

- Biće promjena, to je sigurno. Neophodne su nam „svježe noge”, jer ćemo morati mnogo da trčimo - kazao je Venger.

Problemi su, međutim, dominirali u svlačionici Arsenala. Venger je potvrdio da Aleks Song neće igrati u revanšu sa Barselonom.

Kamerunski reprezentativac nije igrao u subotu protiv Sanderlenda (0:0), jer je lakše povrijedio koljeno u finalu Karling kupa protiv Birmingema.

U tim se vraća kapiten Sesk Fabregas, za kojeg je Venger rekao da „postoji 90 odsto mogućnosti da nastupi“. Igraće i Džek Vilšir, iako je u duelu sa Sanderlendom dobio nezgodan udarac. Osim Songa, u redovima „tobdžija“ neće biti Tea Volkota, dok je Robin van Persi doputovao u Barselonu, ali je njegov nastup pod znakom pitanja.

Pepa muči odbrana

Nije sve bajno ni u Barselonu, jer Pep Gvardiola mora da krpi odbranu zbog odsustva Karlesa Pujola (zbog povrede) i suspendovanog Đerara Pikea.

Zato je trener „blau-grane” prinuđen da potpuno pretumba odbranu, pa će, po najavama, u srcu posljednje linije da zaigraju Erik Abidal i vezista Serhio Buskets.

S obzirom na to da će Buskets gotovo sigurno igrati štopera, njegovo mjesto u veznom redu zauzeće Seidu Keita. Strijelac jedinog gola u meču sa Saragosom je ubijeđen da će meč protiv Arsenala biti izuzetno težak.

- Moramo da budemo oprezni, samo smirena igra nam donosi pobjedu. Ovo će biti borba na život i smrt, utakmica sa Arsenalom je najvažnija za nas u cijeloj sezoni - istakao je reprezentativac Malija.

Praktično sve zavisi, naravno, od Lionela Mesija, svjestan je toga i Arsenalov majstor Samir Nasri.

- Nadam se da ćemo naći rješenja da ga primimo. Može da postigne i 100 golova u prvenstvu ako hoće, to nije naš problem. Samo ne želim da uradi isto što i prošle godine u meču sa nama, a tada je bio nezaustavljiv, postigao je četiri gola i pokazao nam zašto je najbolji na svijetu - istakao je francuski fudbaler.

Gvardiola, začuđujuće, želi da mu se suprotstavi najbolji Arsenal.

- Želim da svi Arsenalovi najbolji igrači budu na terenu. Tako bi spektakl bio potpun. Spremni smo na sve, kontranapadi našeg protivnika mogu da budu ubitačni - rekao je trener Barse.

Barselona - Arsenal

Barselona - Stadion „Nou Kamp”. Kapacitet: 99.354 Sudija: Masimo Busaka (Švajcarska). Početak u 20.45. Barselona (4-3-3): Viktor Valdes - Dani Alveš, Buskets, Abidal, Maksvel - Ćavi, Keita, Inijesta - Vilja, Mesi, Pedro. Arsenal (4-2-3-1): Šćešni - Sanja, Košielni, Đuru, Kliši - Dijabi, Vilšir - Nasri, Fabregas, Aršavin - Bendtner.

Bonus video: