Mogren protiv Mornara kreće u pohod ka tituli

Jesenji prvak pravda šampionske ambicije protiv fenjeraša iz Bara (meč se igra sjutra na Lugovima od 14 časova). U prvom ovosezonskom meču dva tima na "Topolici" Budvani su slavili sa 5:0
0 komentar(a)
GRBIC, Foto: Arhiva "Vijesti"
GRBIC, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 25.02.2011. 15:36h

Jesenji šampion sa Lugova kreće u pohod ka tituli - četa Stevana Mojsilovića ugostiće posljednjeplasirani Mornar na sjutrašnjoj proljećnjoj premijeri.

Budvani zapravo žele da potvrde ulogu favorita protiv tima kojeg su jesenas savladali sa ubjedljivih 5:0 na “Topolici”. Za razliku od domaćina, barski tim ima dijametralno suprotne ambicije i u nastavku sezone boriće se za očuvanje prvoligaškog statusa. - Spremni dočekujemo narednu polusezonu, a faliće nam Božović i Mirković, koji imaju parne kartone. Mi, međutim, imamo veliki fond igrača. Očekuje nas težak zadatak po teškom terenu, koji je i nakvašen posljednjih dana. Favoriti smo, mislim da to pokazuje i pogled na tabelu, a naš cilj je poznat - pobjeda u svakom meču - kaže Petar Grbić, koji je naslijedio kapitensku traku od Vladimira Gluščevića (otišao u španski Albasete). Mogren će protiv barskog tima promovisati pojačanja, zapravo neka od njih - u prijestonicu crnogorskog turizma stigli su doskorašnji kapiten Rudara Predrag Ranđelović (što je bila bomba minulog prelaznog roka), bivši napadač Lovćena i moldavskog Šerifa Marko Đurović, a vratili se Miodrag i Ratko Zec, te Nikola Vujović.

- Sigurno da svi očekuju puno od novajlija, jer će nam puno nedostajati Gluščević i Pejović. Ranđelović može na pravi način da zamijeni Gluščevića, a sigurno da i svi ostali igrači imaju kvalitet, da su pojačanja za nas. Đokaj je igrao izvanredno u pripremnom periodu, mislim da bi ovo mogla da bude njegova polusezona. Imamo puno kvalitetnih igrača, ali problem je što samo za 11-oricu ima mjesta u startnoj postavi - ističe Grbić.

Budvani su jesenas sa 36 golova bili i najefikasniji tim u ligi. Novi kapiten “žutih” vjeruje da će se uspješan golgeterski trend nastaviti. Jesenji prvak ima i povoljan raspored - Budvani su domaćini u prva dva meča, nakon Mornara na Lugove stiže i Mladost. - Mislim da ćemo postizati još više golova u nastavku sezone. Imamo puno dobrih igrača, a svejedno je ko god dobije šansu. Mislim zapravo da smo ove sezone najbliži tituli - zaključio je Grbić.

Bonus video: