Rudar u Baru interesuje samo pobjeda

Niti želimo, niti možemo da sakrijemo da očekujemo dosta od predstojeće polusezone - kaže trener Rudara Nebojša Vignjević uoči subotnje utakmice u Baru (14 časova)
0 komentar(a)
Useni, Foto: Veselin BELOJEVIĆ
Useni, Foto: Veselin BELOJEVIĆ
Ažurirano: 25.02.2011. 16:00h

Devet odigranih kontrolnih utakmica, stotinjak treninga, ko zna koliko pretrčanih kilometara, već su prošlost za Pljevljake. Bliža budućnost je OFK Bar, a nešto dalja namjera da se, negdje u maju, proslavi odbrana makar jedne od dvije prošlosezonske titule.

Prepreka, bar tako ističu u klubu, ne bi smjela da bude ni kadrovska rekonstrukcija, odlazak nekih dojučerašnjih oslonaca ili dolazak ne previše afirmisanih mladića.

Kostur tima je sačuvan, a Rudar je šampion, pa će se u skladu sa tim i ponašati i igrati, bez obzira ko je na suprotnoj strani terena.

Pljevljaci su, bez dileme, favoriti u sjutrašnjem susretu. Kvalitetniji je od Barana i svakako bliži trijumfu koji se, htjeli to ili ne da priznaju u pljevaljskom prvoligašu, ipak nameće kao imperativ. Možda to, već na samom startu i nije dobra opcija, ali je pobjeda, jednostavno, jedino što treba da interesuje momke Nebojše Vignjevića.

- Niti želimo, niti možemo da sakrijemo da očekujemo dosta od predstojeće polusezone. Malo smo raterećeniji nego, recimo, prošle zime, jer ovog puta nismo u prvom planu niti u fokusu fudbalske javnosti, bar kada je o prvenstvu riječ. A možda je iz prikrajka najbolje i najlakše djelovati. Takođe, ne možemo pobjeći ni od činjenice da naši navijači očekuju da već danas na djelu potvrdimo priču o dobrim i uspješnim pripremama u Turskoj. Neće biti lako, domaćin je u opasnoj zoni, svaki bod mu je dragocjen, ali ja se nadam da će ovog puta ostati kratkih rukava. Uz to, ostali su nam i veliki dužnici od jesenas, kada su nas pod Golubinjom „skratili“ za dva boda. U svakom slučaju, znam da će trebati dosta i napora, i strpljenja, i dobre igre, ali i malo sreće da bi proljeće započeli u pobjedničkom ritmu. A to bi, opet, bila najbolja moguća najava da se Rudar neće lako odreći titula. Pa čak ni one šampionske, iako to iz trenutne perspektive ne izgleda previše realno – optimista je trener Pljevljaka

Bonus video: