Ibrahimović: Nešto se čudno desilo sa Gvardiolom

Kada sam u Interu radio sa Murinjom, mogao je da mi kaže da ubijem nekog i ja bih to uradio. To je motiv koji mi je on dao, toliko dobro me stimulisao - poručio je Ibrahimović
0 komentar(a)
Ibrahimović i Gvardiola, Foto: Reuters
Ibrahimović i Gvardiola, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.02.2011. 18:08h

Zlatan Ibrahimović je u ljeto 2009. u rekordnom transferu prešao u Barselonu, koja je Interu dala 46 miliona i Samuela Etoa. Mnogi su bili ubijeđeni da će sjajni Šveđanin bosanskih korijena biti jedan od glavnih igrača "blaugrane", ali se poslije samo 12 mjeseci vratio na Apenine. U razgovoru za "Eurosport", Ibrahimović je istakao da je otišao jer više nije imao nikakav kontakt sa Pepom Gvardiolom i da je zbog toga otišao u Milan.

- U Barseloni sam naučio da fudbal može veoma brzo da se promijeni. Moj problem u Barseloni je bio jedan čovjek: filozof. Nisam imao probleme sa bilo kim drugim, niko ne može da kaže da sam radio nešto loše. Prvih šest mjeseci je bilo fantastično, a onda se nešto dogodilo. Ja i dalje ne znam šta, još čekam odgovor. Neposredno nakon Nove godine je prestao da razgovara sa mnom - kazao je Ibra.

Ubio bih za Murinja

Ubojiti centarfor, koji je dao 13 golova u Seriji A za Milan i namjestio većinu ostalih, smatra da Gvardiola nije znao kako da ga uklopi u tim prepun zvijezda. I uporedio ga je sa Žozeom Murinjom.

- Ako nemate nekog ko vas stimuliše, nećete se boriti za njega. Zbog toga i postoje treneri. Kada sam u Interu radio sa Murinjom, mogao je da mi kaže da ubijem nekog i ja bih to uradio. To je motiv koji mi je on dao, toliko dobro me stimulisao - poručio je Ibrahimović i onda objasnio šta je Gvardiola trebalo da radi.

- Morate da prilagoditi igru fudbalerima koje imate, pogotovo kad kupite čovjeka koji košta 70 miliona eura. Ne kupujte ga da gleda ptice na drveću!

Bonus video: