Marković u Dečiću

Marković je zapravo samo ozvaničio saradnju sa timom sa kojim je prošao zimske pripreme.
121 pregleda 0 komentar(a)
Darko Marković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Darko Marković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.02.2011. 19:44h

Nekadašnji kapiten Zete i bivši vezista uzbekistanskog Pahtakora Darko Marković do kraja sezone igraće u Dečiću. Tuzani su posljednjeg dana prelaznog roka dobili dragocjeno pojačanje, a Marković zapravo samo ozvaničio saradnju sa timom sa kojim je prošao zimske pripreme.

- Dečić je od prvog dana bio najpogodniji za svaku priču. Lako smo se dogovorili, praktično za deset sekundi. Sa dobrim ljudima je sve lako. Finansijska strana nije bila presudna, a da je tako - odabrao bih nešto drugo. Zahvalan sam predsjedniku Mevludinu Nuhodžiću i sportskom direktoru Bahrudinu Šabanadžoviću, koji su bili veoma korektni. Drago mi je što ću ponovo sarađivati sa Mladenom Vukićevićem, koji je najbolji trener na našim prostorima. Dečić je jesenas napravio odličan rezultat, pitanje da li bi to uspio da je neko drugi bio na klupi - kaže Marković.

Novi vezista Zete vjeruje da polugodišnja pauza (ljetos je napustio Pahtakor zbog dugovanja) nije ostavila traga...

- Prošao sam pripreme sa Dečićem, a i jesenas sam malo trenirao sa istim timom. U proteklih pola godine radio sam sa kondicionim trenerom Vladom Krunićem, koji je najbolji stručnjak za fizičku pripremu. To mi je takođe bilo od velike koristi, dočekao sam pripreme spreman - dodao je Marković.

Novi vezista Dečića bio je član šampionske generacije Zete u sezoni 2006/2007, nakon čega se sa velikim uspjehom dokazivao u Uzbekistanu. Tri godine uspješno je promovisao crnogorski fudbal u azijskoj Ligi šampiona, bio nezamjenjiv član prvog tima Pahtakora, bio i član idealnog tima lige...

- Dobio sam poziv iz Bunjodkora prije sedam dana, ali nijesmo našli zajednički jezik oko finansija. Prije nekoliko dana dobio sam poziv iz Pahtakora, ljudi iz mog bivšeg kluba ponudili su da isplate zaostala dugovanja i produže ugovor sa mnom. Mislim da to potvrđuje da sam bio čist kao čovjek i profesionalac. No, sa ljudima iz Pahtakora sam se često mimoilazio, a susreo sam se sa puno laži u minulom periodu - zaključio je Marković.

Bonus video: