Milan na krilima Pata

Alegri nije imao izbora - morao je da ga ubaci u igru protiv Kjeva. Pato je dao gol za pobjedu, za velika tri boda koja su „rosonerima” donijela mir u kući
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.02.2011. 18:04h

Već je navikao da grije klupu u Milanu, prednost imaju Zlatan Ibrahimović, Robinjo i Antonio Kasano, ali nakon meča u Veroni možda se nešto i promijeni - Alešandre Pato je postigao pobjedonosni gol za Milan, koji su italijanski mediji okarakterisali kao jedan od ključnih u borbi za Skudeto.

Milan je zahvaljujući Patu sačuvao tri boda u odnosu na Napoli, a pet na Inter.

GOLMANI

Žile (Bari) - Bari će vjerovatno od naredne sezone da se preseli u Seriju B, ali belgijski golman ne mora da brine za budućnost.

Aranzubija (Deportivo) - igrao se 95. minut kada je bivši golman Atletik Bilbaa pogodio mrežu Almerije i donio bod svom timu.

ODBRANA

Ranokja (Inter) - sada je svima jasno zašto je Leonardo po svaku cijenu želio da ga ima u Interu - 23-godišnji centralni bek je već sada pokazao da nije tek tako prva opcija i selektora Italije Ćezarea Prandelija.

Kastro (Bajer) - po potrebi bek, uglavnom krilo oko kojeg se sve vrti u timu „farmaceuta”.

Šmelcer (Borusija Dortmund) - jedan od bisera kojeg je stvorio gigant iz Dortmunda. Budućnost njemačkog fudbala i već sada je na meti evropskih velikana.

Bejns (Everton) - možda Fabio Kapelo i ne ponovi dva puta istu grešku. Ljetos ga je izostavio sa spiska za Mundijal, a bek Evertona igra u životnoj formi. Kako je samo šokirao navijače Čelzija u FA kupu.

SREDINA

Ernanes (Lacio) - on igra standarno cijele sezone. Pitanje je, međutim, što malo ko vjeruje da ostatak tima Lacija može da ga prati...

Nevil (Everton) - on je bog na „Gudisonu”, čovjek kojeg navijači toliko cijene da nisu dali čelnicima kluba da ga pusti u Totenhem u januarskom prelaznom roku.

Lampard (Čelzi) - pravi Frenk se polako vraća, možda i kasno da spase sezonu Čelzija.

Vijeira (Mančester siti) - dobija šansu samo ponekad u Sitiju. I uvijek je iskoristi - dao je dva gola u FA kupu protiv Nots kauntija.

Rakitić (Sevilja) - protiv Erkulesa je postigao prvi gol u dresu novog kluba.

NAPAD

Pato (Milan) - Alegri nije imao izbora - morao je da ga ubaci u igru protiv Kjeva. Pato je dao gol za pobjedu, za velika tri boda koja su „rosonerima” donijela mir u kući.

Palasio (Đenova) - Đenova je pobijedila izgubljeni meč protiv Rome uz veliki pečat pomalo zaboravljenog Argentinca.

Gerero (Hamburger) - HSV odjednom ima mnogo alternativa, jer su Gerero i Mladen Petrić ponovo oni stari golgeteri koji cijepaju mreže širom Njemačke.

Gameiro (Lorijen) - navijači Crvene zvezde ga dobro pamte kao napadača Strazbura iz Lige Evrope.

Mesi (Barselona) - primirio se na neko vrijeme, a onda riješio meč sa Atletik Bilbaom. Navijači Reala su se zaista bili ponadali da će Baskijci da sruše „Nou Kamp”.

Aguero (Atletiko Madrid) - crnoj seriji je došao kraj - „kolčonerosi” su pobijedili Saragosu na strani bravurom argentinskog majstora.

Bonus video: