Arsenal napada Barselonu

Prošle godine je u Londonu primio dva gola, u Kataloniji četiri, ali Arsenu Vengeru to očito nije ubilo volju da se sa Arsenalom ponovo Barseloni suprotstavi napadačkim fudbalom!
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.02.2011. 18:58h

Prošle godine je u Londonu primio dva gola, u Kataloniji četiri, ali Arsenu Vengeru to očito nije ubilo volju da sa Arsenalom ponovo izađe na megdan Barseloni i suprotstavi joj se - napadačkim fudbalom!

Francuz možda i zna da ga to vodi u propast, ali Arsenal jednostavno ne umije drugačije, odbrana je zabranjena riječ u rečniku fudbalera i stručnog štaba „tobdžija”.

- Ako uspijemo da stvorimo pritisak, stvorićemo i šanse. A kada imate šanse, onda možete i da pobijedite meč - rekao je Venger.

Arsenalu je, međutim, potrebno da od Barse bude bolji u 180 minuta, da u dvije utakmice pokaže toliko više da eliminiše ekipu za koju ove sezone niko nije imao lijeka.

- Znamo koji su kvaliteti Barselone, ali vjerujem da možemo da joj pariramo. U dva meča je sve moguće, a mi ćemo definitivno morati da bude oprezniji u revanšu na „Nou Kampu”. Mnogo oprezniji nego što smo bili prošle godine - kazao je Venger.

I dok Evropa opet jedva čeka duel na „Emirejtsu” da gleda magiju Lionela Mesija, vezista londonskog kluba Abu Dijabi vjeruje da mašineriju iz Katalonije ne čini samo jedan čovjek.

- Ovakve mečeve pobjeđuje kolektiv, ne pojedinac, bio on čak i igrač kakav je Mesi. Sjajan je individualac, ali ne zavisi sve ni od njega. Pokušaćemo da zaustavimo Barsinu igru, a da istovremeno ne odustanemo od našeg prepiznatljivog sistema. Neće biti lako, ali vjerujem u ekipu - istakao je Dijabi.

Venger ima samo jednu želju - da njegov tim pokaže da je i „blau-grana” ranjiva.

- Snaga Barse nije sporna, ali Arsenal želi da nametne svoju igru i dokaže da je spreman da eliminiše velikog protivnika. Moj tim je u naletu i siguran sam da imamo šansu da napravimo velike stvari u Ligi šampiona - rekao je Venger.

Barselona je oprezna, jer je Arsenal po mnogima opasniji nego što je bio prošle sezone.

- Nikada nije lako igrati protiv Arsenala, njegovi igrači mogu da naprave pakao svakoj odbrani na planeti. Mislim da je Arsenal ove godine ozbiljniji nego prošle, godinu je iskusniji, zato i mi moramo da budemo još bolji nego tada - kazao je Pedro Rodriges.

Upozorio je na Seska Fabregasa i Robina van Persija.

- Njihova igra je impresivna i od ta dva igrača zavisi igra Arsenala - istakao je Španac.

Venger ima samo jednu dilemu, da li će večeras da bude spreman Samir Nasri, dok Pep Gvardiola ima zadatak da sastavi odbranu bez povrijeđenog Karlesa Pujola.

Arsenal - Barselona

London - Stadion „Emirejts”. Kapacitet: 60.355. Sudija: Nikola Ricoli (Italija). Početak u 20.45. Arsenal (4-3-2-1): Šćesni - Ebue, Košijelni, Đuru, Kliši - Fabregas, Song, Vilšir - Aršavin, Volkot - Van Persi. Barselona (4-3-): Valdes - Dani Alveš, Pike, Abidal, Maksvel - Ćavi, Buskets, Inijesta - Pedro, Mesi, Vilja.

Bonus video: