Pet bodova nade za Real

Real se vratio prvi put u glavni grad Katalonije od onog šamara koji je doživio na „Nou Kampu” 29. novembra prošle godine. Ovog puta je, međutim, sve bilo drugačije
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.02.2011. 23:28h

Real je prije dva dana jedva dočekao kiks Barselone poslije više od pet mjeseci i potrudio se da ga materijalizuje kako bi uhvatio možda i posljednji voz da spase špansko prvenstvo.

Madriđani su savladali Espanjol u Kataloniji (1:0), pa je sada razlika u odnosu na Barsu podnošljivih (ali ne i zanemarljivih) pet bodova.

- Tražili smo tri boda i dobili smo ih. Sve je u ovom trenutku manje važno od toga, jer nije lako dobiti Espanjol u Barseloni - rekao je Žoze Murinjo.

Real se tako vratio prvi put u glavni grad Katalonije od onog šamara koji je doživio na „Nou Kampu” 29. novembra prošle godine. Ovog puta je, međutim, sve bilo drugačije - niti je Espanjol sličan Barseloni, niti Real od sinoćnjeg protivnika ima komples kao od Lionela Mesija, Ćavija i ostalih.

Zato su „merengesi” mogli sebi i da priušte da od 2. minuta igraju sa 10 igrača (Iker Kasiljas isključen zbog faula nad Kaljehonom) i da nakon toga dominiraju kao da oni imaju dva ili tri igrača više na terenu. Jedini gol je dao Marselo, nakon proigravanja Kristijana Ronalda, a „mali milion” šansi je promašio Emanuel Adebajor, kojeg je praktično izludio golman Espanjola Idris Kameni. Napadač iz Togoa je bio starter, a zamijenjen je tri minuta prije kraja.

- Lov na Barselonu? Nikada nismo prestali da vjerujemo u titulu, međutim, zaostatak koji imamo je veliki i ne dozvoljava nam više nijedan kiks - kazao je Portugalac Rikardo Karvaljo.

I dok je u vrhu prilično sve jasno, na dnu je prava ludnica, jer devet ekipa ravnopravno konkuriše za opstanak. Najmanje šanse se, ipak, daju Malagi, koja je i dalje posljednja na tabeli, uprkos velikoj kupovini u januarskom prelaznom roku.

Tim iz Andaluzije je ovog puta osvojio samo bod kod kuće protiv Hetafea (2:2), a na poluvremenu je čak i imao dva gola minusa.

Erkules je preokretom došao do tri velika boda protiv Saragose, a junaci su bili veterani Fransisko Farinos i David Trezege.

Bonus video: