Venger: Volio bih da me Piksi naslijedi

Njegova fudbalska filozofija je skoro identična mojoj. Imamo iste ideje i obojica težimo ka savršenom fudbalu - prenijeli su danas britanski elektronski mediji Vengerove riječi
0 komentar(a)
Venger, Foto: Reuters
Venger, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.02.2011. 15:00h

Trener Arsenala Arsen Venger rekao je da bi volio da ga na tom mjestu naslijedi proslavljeni srpski fudbalski reprezentativac Dragan-Piksi Stojković, koji sada sjedi na klupi japanske Nagoje.

- Volio bih da mi Piksi bude nasljednik. Postoji stotine razloga za tako nešto. Njegova fudbalska filozofija je skoro identična mojoj. Imamo iste ideje i obojica težimo ka savršenom fudbalu - prenijeli su danas britanski elektronski mediji Vengerove riječi.

Venger je doveo Stojkovića u Japan kada je trenirao Nagoju, prije nego što je 1996. godine prešao u Englesku.

Bivši kapiten reprezentacije i predsjednik Fudbalskog saveza Srbije i Crvene zvezde preuzeo je Nagoju u januaru 2008. godine. Prošle godine je osvojio je titulu prvaka Japana, a kasnije je proglašen i trenerom godine u Aziji.

- Znao sam da će njegovi timovi igrati napadački, sa mnogo pasova. Tačno je to i uradio i pokazao je da će biti veliki trener. Rekao sam mu da će dostići visine ako bude uspio da prebaci svoju maštu igračima - rekao je Venger.

Trener Arsenala potvrdio je da je 45-godišnji Stojković stalni gost u Engleskoj, gdje se sastaju i razgovaraju o mnogim fudbalskim temama.

- Dragan dolazi u London bar jednom godišnje. Sastajemo se i pokušavamo da se nadmudrimo. Velika je stvar što je osvojio titulu u Japanu. Ja sam tamo bio dvije godine i nisam uspio, bez obzira što sam u timu imao Piksija, tada najboljeg igrača lige - rekao je Venger.

Bonus video: