Najduži golgeterski post Ronalda u Madridu

Portugalac nije postigao gol od 20. januara i revanš utakmice četvrtfinala Kupa kralja sa gradskim rivalom, Atletikom.
0 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Reuters
Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.02.2011. 13:36h

Napadači žive od golova, bez njih su kao „ribe na suvom“, bez obzira na dužinu golgeterskog posta. Napadač Reala KristijanoRonaldo je itekako navikao na golove, a na današnji 26. rođendan nije baš najzadovoljniji, jer se već četiri meča (Almerija, Majorka, Osasuna, Sevilja) nije upisao u listu strijelaca.

Za bilo kog drugog igrača to i ne bi bio neki poseban problem, ali ne i za Ronalda koji je ove sezone postigao više golova nego je odigrao utakmica (33-30) i koji prolazi najdublju golgetersku krizu od kada je stigao na „Santijago Bernabeu“. Portugalski as, naime, nije postigao gol od 20. januara i revanš utakmice četvrtfinala Kupa kralja sa gradskim rivalom, Atletikom.

Najskuplji fudbaler današnjice je u prošloj sezoni u dva navrata imao golgeterski post od po tri meča bez gola – prvi put u prva dva kola Primrere i prvom kolu Lige šampiona, a drugi između 16. i 18. kola španskog prvenstva.

Španska Marka piše da bi izostanak golova u ovom trenutku, možda, mogao da se objasni ličnim, porodičnim problemima Portugalca, kao što su nedavna smrt njegovog ujaka i ozbiljna bolest kćerke. Španski list navodi da bi Ronaldu prijalo i da smanji broj mečeva, ali on ne želi da se odmara.

U svakom slučaju, Ronaldo je i dalje sa 22 gola najbolji strijelac Primere, s golom više od Lionela Mesija. U nedjeljnom duelu kod kuće protiv Real Sosijedada, u 22. kolu Primere, Ronaldo će nastojati da prekine crnu seriju i sebe časti za rođendan…

Bonus video: