Junajted izjednačio rekord i dobio Vejna Runija

Lider Premijer lige pobjedom protiv Aston Vile izjednačio rekord iz sezone1998/99. Tada je imao 29 mečeva bez poraza u nizu. Runi dao gol na "Old trafordu" nakon 11 mjeseci
50 pregleda 0 komentar(a)
Runi, Foto: REUTERS
Runi, Foto: REUTERS
Ažurirano: 02.02.2011. 10:09h

Navijači Mančester junajteda su već bili zaboravili kako izgleda kada Vejn Runi postigne gol i zapali "Old traford", ali su sinoć u duelu sa Aston Vilom nadoknadili sve - napadač "đavola" je dao dva gola (prvi u 54. sekundi) čime je prekinuo post od 11 mjeseci kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu. Posljednji put Runi je pogodio protiv Liverpula u martu prošle godine.

- Nijednog trena nisam posumnjao u Vejna. Možda i nije bio u najboljoj formi, ali golovi su lijek za svakog napadača - rekao je ser Aleks Ferguson.

Runi je ove sezone odigrao 15 utakmica i imao je učinak od četiri gola i 10 asistencija.

- Srećan sam što sam napokon dao gol, nadam se da ću nastaviti da ih postižem, jer je to u interesu ekipe - kazao je Runi.

Kako god, "đavoli" su do sada očito mogli i bez pravog Runija, jer su i dalje neporaženi u Premijer ligi. Duel sa Aston Vilom je bio 29. u nizu koji Junajted nije izgubio, pa je time izjednačen rekord iz sezone 1998/99.

Treba li napomenuti da je Fergijev tim te godine osvojio triplu krunu (Ligu šampiona, Premijer ligu i FA kup). Istorija se možda i ponovi...

Bonus video: