Preokret Arsenala, lider na krilima Runija

Mančester junajted bolji od Aston Vile, Arsenal savladao Everton, Čelzi iskalio bijes na Sanderlendu
54 pregleda 0 komentar(a)
Runi, Foto: REUTERS
Runi, Foto: REUTERS
Ažurirano: 01.02.2011. 22:30h

Po ko zna koji put ove sezone “tobžije” su dominirale, ali su njihovi vjerni navijači na ”Emirejtsu” morali da strijepe za trijumf. Pogotovo nakon gola napadača Evertona Luisa Sahe u 24. minutu i to iz očiglednog ofsajda. Uzalud su protestvovali fudbaleri Arsenala, a uzaludni su im bili i brojni napadi, sve dok Arsen Venger nije ubrzao igru uvođenjem Aršavina umjesto Rosickog u 61. minutu. Samo devet mimnuta kasnije brzonogi Rus je pogodio na asistenciju kapitena Fabregasa, da bi se pet mimnuta kasnije za preokret pobrinuo Loren Košćelni nakon odličnog proigravanja Robina Van Persija. Tako su oba ovosezonskea međusobna ligaška duela pripala Arsenalu, koji je identično slavio i na “Gudisonu”.

Za razliku od rivala za titulu, lider Mančester junajted se nije mučio sa probuđenom Aston Vilom, zahvaljujući najboljem igraču Vejnu Runiju, koji je pogodio već u 54. sekundi. I to nakon ispucavanja golmana Edvina Van Der Sara, da bi u prvom minutu sudijske nadoknade Runi udvostručio prednost. U nastavku je Daren Bent smanjio, ali je Nemanja Vidić u 63. minutu osigurao trijumf.

Rezultati: Arsenal - Everton 2:1 (Aršavin 70, Košćelni 75 - Saha 24), Sanderlend - Čelzi 2:4 (Bardsli 4, Ričardson 26 - Lampard (penal) 15, Kalu 23, Teri 60, Anelka 90+3), Mančester junajted - Aston Vila 3:1 (Runi 1, 45, Vidić 63 - Bent 58), VBA - Vigan 2:2 (Odemvingi 5, Fortjun 79 - N'zogbija 20, Votson 43).

Bonus video: