Rajt-Filip i Santa Kruz napuštaju "građane"

Menadžer "građana" Roberto Manćini najavio odlazak Šona Rajt-Filipsa i Roke Santa Kruza. Tamnoputog vezistu traže Fulam, Birmingem i Vest Hem, Paragvajac na pragu povratka u Blekburn.
0 komentar(a)
Santa Kruz, Foto: Getty Images
Santa Kruz, Foto: Getty Images
Ažurirano: 13.01.2011. 19:17h

Mančester siti je prinuđen i da prodaje igrače, jer trenutno ima više od 30 fudbalera koji su pod ugovorom sa klubom sa Istlendsa. Tako je menadžer Sitija Roberto Manćini najavio je da će u januarskom prelaznom roku klub da napuste Šon Rajt-Filips i Roke Santa Kruz.

Dvojica igrača nisu u prvom planu kod italijanskog trenera, ali, po najavama engleskih medija, neće imati problema da pronađu novi klub. Naime, Rajt-Filips ima ponude Fulama, Birmingema i Vest Hema, dok je Santa Kruz najbliži povratku u Blekburn, u ekipu iz koje je prešao u Mančester.

Oba igrača je među "građane" doveo bivši menadžer Mark Hjuz, a kod Manćinija se i nisu baš naigrali. Santa Kruz je u jednom momentu bio najbliži odlasku u Lacio na pozajmicu, ali je sve stopirao.

- Ne želim na pozajmicu. Napuštam Mančester siti i hoću da potpišem ugovor sa nekim klubom - rekao je nedavno Paragvajac.

Santa Kruz je, inače, prije tri godine bio najbolji igrač Blekburna - u sezoni je postigao 23 gola prije nego je za 17,5 miliona funti sa "Ivud parka" otišao u Mančester.

Manćini je najavio da će klub uraditi sve da zadrži Emanuela Adebajora, jer i dalje nije poznato koliko će zbog povrede odsustvovati Mario Baloteli.

Bonus video: