Draško Božović danas putuje u Rostov

Sve će zavisiti od toga da li će ruski klub platiti obeštećenje koje će tražiti budvanski klub
0 komentar(a)
Božović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Božović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 11.01.2011. 20:13h

Desni bek Mogrena Draško Božović danas putuje za Rostov, gdje će sa čelnicima ruskog prvoligaša pokušati da dogovori završne detalje oko transfera.

Presudiće, kao i obično, ponuda koji će Rostov uputiti (ili je već uputio) na adresu budvanskog kluba. To je, kako saznajemo, i jedina nedoumica oko realizacije transfera, s obzirom na to da je ruski klub još od ljetos zainteresovan za usluge povremenog crnogorskog reprezentativca.

Direktor Budvana Boro Lazović rekao je prije tri dana za "Vijesti" da Mogren svoje reprezentativce "neće pusti za siću", te da će takvim stavom štiti i interese crnogorskog fudbala.

- Ne sviđa mi se ono što rade pojedine ekipe, čujem da igrači odlaze i za cijenu od 20, 50 ili 60 hiljada eura. Pa ljepše je igrača puštiti za džabe, nego za tu cifru - rekao je tada Lazović.

Mogren je, kako saznajemo, nezadovoljan ponudom koju je lider poljskog šampionata Jagielonija uputio za Luku Pejovića. Da li je ponuda Rostova za usluge Draška Božovića veća, te da li zadovoljava ambicije budvanskog kluba, znaće se danas ili sjutra.

Draško Božović nosi dres Mogrena od juna 2008. godine. Na Lugovima je prve sezone osvojio titulu šampiona, ali i nametnuo se u jednog najboljih i najpouzdanijih fudbalera lige. Prije Mogrena nastupao je za Budućnost.

Rostov je prošlu sezonu u Rusiji završio na devetom mjestu i ima perspektivu da postane jedan od vodećih klubova u Rusiji. Na obali Dona će se, naime, uskoro izgraditi veličanstveni stadion za potrebe Mundijala 2018. godine.

Budvani su, inače, već prodali jednog od svojih najboljih fudbalera, Vladimira Gluščevića, a uspjeli su da vrate Nikolu Vujovića, kojeg su prije dvije godine prodali Partizanu.

Bogdan Milić blizu Spartak Naljčika

Nekadašnji fudbaler Budućnosti Bogdan Milić blizu je dogovora sa ruskim Spartakom iz Naljčika, za koji već nastupaju crnogorski reprezentativci Miodrag Džudović i Milan Jovanović.

Milić je na ljeto 2008. godine prešao iz Budućnosti u Den Hag u transferu vrijednom pola miliona eura. Nakon dobro odigrane sezone u Holandiji preselio se u Rusiju, u Krila Sovjetov, ali zadržao veoma kratko. Od oktobra je bio bez kluba.

Spartak Naljčik je jedna od najvećih senzacija ruskog šampionata u proteklih nekoliko godina. Klub sa mnogo manjim budžetom od Zenita, CSKA, Rubina, Spartaka, Dinama... stao je uz rame vodećima, a proteklu sezonu završio je na visokoj šestoj poziciji.

Bonus video: