Super Mirko počistio Sicilijance

Crnogorski kapiten ušao u 80. minutu, što mu je bilo dovoljno da sa dva gola donese pobjedu Romi protiv Katanije
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.01.2011. 22:45h

U momentu kada je Roma znala da nema pravo na kiks, kada je Katanija prijetila da „vučici” sruši snove o Skudetu već početkom januara, Klaudio Ranijeri je morao da ide protiv samog sebe - da u igru ubaci potpuno zaboravljenog Mirka Vučinića da bi spasao meč.

Crnogorski kapiten je ušao u igru u 80. minutu, a do 94. je već sa dva gola riješio meč - prvi je, istina, bio iz očiglednog ofsajda, a drugi nakon asistencije Franćeska Totija.

„Vučinić je odmah potpisao meč i donio Romi tri velika boda”, napisala je „Gazeta”.

Ranijeri u samom finišu nije imao kud, pa su na terenu bila četiri napadača (Vučinić, Marko Borijelo, Toti i Žeremi Menez), a italijanski mediji su mu juče dali nadimak „hazarder”.

- Plašio sam se ovog meča, sada je jasno i zašto - Katanija je igrala odlično, a mi smo imali dosta problema, čak i kad smo vodili. Vučinić? Dao je gol iz ofsajda za 3:2, vidjelo se da je bio naprijed - rekao je trener „vučice”.

Roma je na poluvremenu gubila sa 2:1, a već početkom nastavka je dobila prvi poklon sudije Kristijana Brigija - Jon-Arne Rise je asistirao Borijelu za 2:2, iako je već bio izašao u gol-aut sa loptom.

Alegri izmislio Štrasera

Milanu je trebala neka nova snaga na Sardiniji, jer u timu nije bilo, između ostalih, najboljeg igrača Zlatana Ibrahimovića.

I, na kraju, kada je sve išlo ka sigurnom remiju, presudio je gol Rodnija Štrasera, 20-godišnjaka iz Sijere Leone, koji je odigrao tek četvrti meč za milanski tim. „Rosoneri” su ovim trijumfom obezbijedili jesenju titulu.

Golu je prethodila odlična akcija Robinja i Antonija Kasana, a Štraser je poentirao iz sumnjive ofsajd pozicije.

- Moram da budem zadovoljan, i zbog tima i zbog Štrasera. Pobijedili smo na teškom terenu, poznato je koliko smo imali problema oko sastava, ali smo bili jači od toga - kazao je Masimilijano Alegri.

Kasano je igrao posljednjih 15 minuta, dovoljno da Alegri na djelu vidi da ima još jednu ekstra opciju u napadu.

- Vidi se da nije igrao odavno, fizički nije spreman, ali klasa je tu, svi znamo ko je Kasano - istakao je Alegri.

Kakav debi za Leonarda

Inter i Leonardo nisu mogli da požele bolji zajednički početak, pa je pobjeda nad Napolijem (3:1) došla kao poručena za trenera čiji su rad mnogi osporavali kada je vodio Milan.

Leonardo možda i nije napravio razliku na terenu u odnosu na Rafaela Beniteza, ali je promjena za sada donijela plus - Tijago Mota je briljirao, sve je začinio sa dva odlična gola, a upisao se i Esteban Kambijaso.

Sve što su sinoć uradili Napolitanci na „Đuzepe Meaci” je bilo izjednačenje sredinom prvog poluvremena (pogodio Pacijenca nakon kornera Lavecija). Meču u Milanu je prethodila i ceremonija, jer je Inter na terenu reklamirao svih pet trofeja koje je osvojio u 2010. godini.

Spektakularna Parma

Senzacija kola desila se u Torinu, u režiji Parme - tim sa „Tardinija” je držao čas fudbala Juventusu i slavio je sa 4:1.

Za Juve je loše počelo od samog starta. Prvo se teško povrijedio Fabio Kvaljarela, a onda je još jednom proradio toliko puta viđeni vrući temperament Felipea Mela - udario je kopačkom u glavu Paćija i dobio direktan crveni karton.

A zalomilo se da Juveu dan potpuno pokvari i njegov igrač kojeg su pozajmili Parmi - Sebastijan Đovinko, koji je dao dva gola i nekoliko puta ponizio odbranu „stare dame”. Poker na „Komunaleu” su potvrili Krespo sa penala (sedmi gol u sezoni) i pojačanje Paladino.

Lacio je odigrao neriješeno u Đenovi, dok je Palermo golovima Mikolija, Miljaća i Makaronea deklasirao Sampdoriju.

A.H.

Melov udarac za zatvor Juventusu nije išlo protiv Parme, a meč je potpuno promijenio tok kada je Felipe Melo pokazao svoju tamnu stranu ličnosti. Vezista Parme Paći je napravio oštar faul, a Brazilac sa zemlje ga udario kramponima direktno u lice. Odmah je isključen, a njegov gest nije umio, niti je htio, da opravda trener Luiđi del Neri. - Nema opravdanja za onakav potez. To je instinktivna reakcija i čovjek tek kasnije shvati šta je uradio. Felipe je uradio lošu stvar, a uz to je i ostavio ekipu na cjedilu. Taj crveni karton je preokrenuo meč - rekao je Del Neri. Jedno je sigurno, Mela čeka žestoka kazna zbog udaranja Paćija, a narednih dana će biti poznato koliko će morati da pauzira.

Galerija

Bonus video: