Oni su obilježili 21. kolo: Mijić za sve ukuse, Elom Kođo nosi Rudar, štoperi čuvaju Sutjesku

Lista fudbalera koja se istakla u minuloj rundi Telekom 1. Crnogorske fudbalske lige
711 pregleda 0 komentar(a)
Stefan Milić (Budućnost) na meču protiv OFK Titograda, Foto: Savo Prelević
Stefan Milić (Budućnost) na meču protiv OFK Titograda, Foto: Savo Prelević

Sa tri dana zakašnjena zbog orkanskog vjetra, crnogorski prvoligaši kompletirali su 21. kolo.

Miloš Mijić predvodi probuđenu Budućnost, koja se pobjedom u gradskom derbiju probila na 2. mjesto, ali zasada ne uspijeva da se približi vodećoj Sutjesci, koju drugo kolo zaredom na površini drže štpoperi - preokret u prošlom kolu najavio je Nemanja Nedić, a u ovom Stefan Cicmil.

Iskra je u Golubovcima svirala po notama Miloša Karaklajića, a podmlađeni Rudar na startu proljeća čuva 21-godišnjak iz Toga, Elom Kođo Njaveđi.

Ovo su igrači koji su obilježili 21. kolo Telekom 1. CFL.

Miloš Novović (Mornar) - U apatičnoj sezoni Mornara, golman se izborio za tračak nade - fenomenalnim odbranama protiv Lovćena, zadržao je “fenjeraša” na sedam bodova zaostatka...

Stefan Cicmil (Sutjeska) - Drugi put na startu proljeća Sutjeska se vraća iz minusa i dobija meč, drugi put gol za izjednačenje postiže štoper - nakon Nemanje Nedića protiv Lovćena, Stefan Cicmil je pogodio protiv Petrovca.

Stefan Milić (Budućnost) - Prvi put od oktobra Budućnost je vezala dvije pobjede. Titograd je na vrijeme smanjio u nastavku, imao i pomoć vjetra, ali je odbrana gostiju dobro obavila posao. Kapiten Milić držao je “ključeve”.

Miloš Lakić (Iskra) - Danilovgrađani su sačuvali “nulu” u Golubovcima, a u napadu postigli dva gola. Odbrana, na čelu sa iskusnim Lakićem, bila je na visini zadatka.

Luka Mirković (Budućnost) - Golčinom, i to slabijom, lijevom nogom, postigao drugi gol protiv OFK Titograda ove sezone. Fenomenalno je pogodio i jesenas, na debiju Branka Brnovića.

Nikola Karaklajić (Iskra) - Izborio penal i napravio dar-mar u odbrani Zete - najzaslužniji za trijumf Iskre na Trešnjici.

Miloš Mijić (Budućnost) - I jesenas je bio među najboljim igračima lige, nisu ga pratili saigrači. Mijić ne posustaje ni na startu prljoljeća - fenomenalan gol protiv Titograda, šesti ove sezone.

Šo Jamamoto (Petrovac) - Postigao sjajan gol, izborio, pa promašio penal. I junak i tragičar. Zbog njega Petrovac je kraj Bistrice izgubio bod, da nije bilo njega, ne bi ni došao u poziciju da osvoji bod...

Elom Kođo Njaveđi (Rudar) - Otkrovenje iz Toga. Pljevljaci su zimus drastično podmladili i promijenili tim, ali zasada ne gube ni u promijenjenim okolnostima - sjajnu partiju, uz postignuti gol, prikazao je 21-godišnji ofanzivac, za drugi proljećni remi.

Miloš Džugurdić (Grbalj) - Jesen je počeo na fenomenalan način, budi se i na proljeće - napadač iz Srbije postigao je treći gol ove sezone.

Darko Nikač (Iskra) - Prvi gol u novom klubu, vrijedan prve pobjede, i to u gostima, protiv Zete...

Božo Marković (Sutjeska) - Opet je džoker sa klupe - Marković je ušao i sa bijele tačke postigao šesti gol ove sezone.

Bonus video: